Ara
Close this search box.

Tesla Türkiye CEO’su Kemal Geçer: “Tesla’nın bir gün bana ulaşacağını düşünmemiştim”

Tesla

Dünyanın ilk elektrikli otomobil markası Tesla, 4 Nisan 2023 tarihinde Türkiye operasyonlarını başlattı. Tesla’nın Türkiye’deki ilk elektrikli otomobil teslimatı 8 Mayıs’ta yapıldı. Tesla Türkiye’nin başında çok başarılı bir girişimci var: Kemal Geçer. Yönettiği şirketlere kattığı değer ve başarıları ile iş dünyasında adından sıkça söz ettiren Kemal Geçer, Türkiye’nin en genç ve en başarılı CEO’ları arasında bulunuyor.

Şimdi “Tesla Türkiye CEO’su” görevini üstlendi. Tesla’nın felsefesine hayran olduğunu vurgulayan Geçer, “Bir gün bana ulaşacaklarını düşünmemiştim.” diyor.  Tesla’nın Türkiye’de otomotiv sektöründe de ilkleri yaşattığına dikkat çeken Geçer, Türkiyede online araç satın alma deneyimi ilk defa yaşanıyor. Bu yıl online araba satın alma yılı olacak. Türkiye’de Tesla başlattı, arkasından otomotiv sektöründeki markalar da bu sürece girdi” sözlerini vurguluyor.

İlk girişimini 18 yaşında kuran “intrapreneur” 

Kemal Geçer, kendini “intrapreneur” yani “iç girişimci” ya da “kurum içi girişimci” olarak tanımlıyor. Yaklaşık 15 yıldır çok renkli ve çok yönlü bir iş hayatı olan genç yönetici, kariyer yolculuğuna kendi girişimi ile başladı. İlk girişimini 18 yaşında kendi birikimleri ile kurdu. Ardından profesyonel iş hayatına atıldı. “Bu yolculukta sürekli yön ve şerit değiştirmekten çekinmedim.” diyen başarılı isim, “Kariyerimin tıkandığı noktada farklı bir istikamete yöneldim. İş hayatında her zaman girişimcilik ruhumu tatmin edebileceğim bir kariyer yolculuğu aradım.” diyor.

Kemal Geçer, dünyanın en hızlı büyüyen asset yoğunluklu şirketi Tesla’nın felsefesine hayran olduğunu belirtiyor. “Bir gün bana ulaşacaklarını düşünmemiştim.” diyen Geçer, “Global şirketlerde en önemli kriterlerden biri şirket kültürüne adaptasyon sağlayabilmektir. Açıkçası konvansiyonel şirketlerdeki hiyerarşik yapı bazlı, süreç merkezli yönetim biçimine çok adapte olabilen bir karakter değilim.” sözlerini vurguluyor! 

“Başarıdaki en önemli kriter konfor alanı oluşturmamak” 

Başarılı bir kariyer çizgisi olan Kemal Geçer, başarı için önemli faktörleri anlattı. “Kariyerim, bilinen klasik biyografilerden farklı olarak spesifik uzmanlık gerektiren işler ve birbirinden çok farklı sektörlere keskin geçişlerle dolu.” diyen Geçer, şunları paylaştı; “Yoluma aşılamayacak engeller çıkınca yolumu değiştirmekten hiç çekinmedim. Aynı yolda beklemek zaman kaybettirecekti, şerit değiştirerek varmak istediğim hedeflerime daha erken ulaşabildim. Bu sayede benim için genç yaşta paha biçilmez deneyimlerim oldu. Şu ana kadar hiç tecrübem olmayan üç sektörde yöneticilik yaptım.”

Yöneticiliğin her sektörde benzer vasıf ve kabiliyetleri gerektirdiğine işaret eden Geçer, “Bir sektörü ve işi öğrenmek yaklaşık 6 ay gibi bir süre alıyor, gerisi yöneticilik kabiliyeti… Benim için başarıdaki en önemli kişisel kriter; kendime konfor alanı oluşturmamak oldu.” sözlerini kaydetti. 

Kemal Geçer, bu noktada genç girişimcilere şu tavsiyelerde bulundu. “Hayatınızda konfor alanı oluşturmak ile başarmak arasında doğru zamanlama ile denge kurmak gerekir. Ulaşmak istediğiniz hedeflere ulaşmadan dinlenme tesisi aramayın; çünkü oradan çıkmanız hem zor hem zaman kaybettiriyor.” 

“Tesla Türkiye’nin hazırlıkları 2022 yılında başladı” 

Kemal Geçer, Tesla’nın Türkiye’deki şirket yapısına da değindi. Şirketin diğer pazarlarda tüketicilerine sunduğu uygulamalarla Türkiye’deki operasyonlarında benzeşen veya farklılaşan noktaları anlattı. Türkiye’deki kurulumun ve hazırlıkların 2022 yılında başladığına dikkat çeken Geçer, “Tesla, aktif olduğu tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de önce şarj istasyonları altyapısı hazırlıklara başladı.

Türkiye’nin mevzuatları hazır olunca şarj istasyonları kurulumları da gerçekleşmeye başladı. Tesla tüm dünyada satış, teslimat operasyonu ve servis hizmetlerini kendi ekipleriyle yönetiyor. Hiçbir yerde distribütör ve bayilik sistemi ve yetkili servis partneri bulunmuyor. Türkiye’de de diğer ülkelerdeki gibi aynı dijital müşteri deneyimi yaşanıyor.” sözlerini kaydetti. 

“Tesla siparişi 3 dakikada online olarak oluşturulabiliyor” 

Tesla Türkiye CEO’su, Tesla’nın e-ticaret stratejilerine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Kemal Geçer, şu bilgileri aktardı; “Tesla, dünyanın ilk elektrikli otomobil markası olarak sadece otomobil alanında bir devrim yapmakla kalmadı aynı zamanda otomobil satın alma ve satış sonrası müşteri deneyimini de yeniden dizayn ederek tamamen dijital ortama taşıma şeklinde bir ilki de gerçekleştirdi.

Tesla araçların sipariş verme süreci online konfigüratör (araç oluşturucu) ile başlıyor. Bu müşteri yolculuğu uçtan uca tamamen dijital olarak yönetiliyor. Tesla’nın felsefesi, üretimden müşteriye aracı direkt olarak teslim etmek. Araç siparişi 3 dakikada online olarak oluşturulabiliyor. Tüm sipariş ve teslimat süreci online olarak takip ediliyor.” 

“Türkiye’de online araç satın alma deneyimi ilk defa yaşanıyor” 

Kemal Geçer, “Türkiye’de online araç satın alma deneyimi ilk defa yaşanıyor. Bu, insanların alışmış olduğu bir durum değildi. Bu sebeple alışılmışın dışında deneyim yaşanıyor. Bu yıl online araba satın alma yılı olacak. Türkiye’de Tesla başlattı, arkasından otomotiv sektöründeki markalar da bu sürece girdi. Öte yandan bizde sadece araba siparişi değil tüm süreçler dijital; banka evrakları bile dijitalden yürütülüyor. Hiçbir şekilde fiziksel temas yok, showroom’a uğramak gibi bir zorunluluk yok.” ifadelerine dikkat çekti. 

Nisanda online sipariş, mayısta teslimat! 

Tesla Türkiye’de de ilk defa bir araç satışından teslimata kadar tüm sürecin online olarak yönetildiğini belirten Geçer, “Nisan ayında sipariş veren müşteriler mayıs ayında yapılan ilk teslimatlarda araçlarını teslim almaya başladı. Dijital deneyimin yanı sıra mağaza ve deneyim merkezi olarak tasarlanan lokasyonlardan test sürüşleri de yapılabiliyor. Test sürüşleri de online takvimden seçilebiliyor.” diye konuştu. 

Şirketinin çok kanallı satış stratejisine ilişkin, “Tesla, ürün tanıtımında mağaza ve test sürüşü deneyimine çok önem veriyor.” diyen Geçer, “Tüm siparişler online konfigüratör üzerinden yapıldığı için online ve offline satış oranlarını ayırmak mümkün değil. Ancak Tesla Türkiye lansmanında mağaza açılmadan çok sayıda sipariş gelmesi gerçeği, Tesla özelinde insanların markaya duyduğu yüksek güvenin neticesidir.” ifadelerini kullandı.

Geçer, “Tesla markasının müşteri memnuniyetinde en önemli farklılığı, tüm konularda müşterilerine uçtan uca kendi çatısı altında direkt hizmet vermesidir. Bu sayede Tesla kalitesi ve güvencesini sağlamayı amaçlıyoruz.” sözlerini ekledi. 

Kemal Geçer’e dair: 

  • Tam bir oğlak burcu! 
  • İş hayatında tek odağı; katma değer ve başarı… 
  • Kendisi için “intrapreneur” tanımını yapıyor.
  • Hayat felsefesi; paylaşımcı ve insanlara faydalı bir insan olmak… 
  • Dört farklı “Fortune500 Global” şirketinde görev aldı. 
  • EMEA bölgesinde 20 ülkede sadece iki yıl içinde satış ağları oluşturdu. 
  • 31 yaşında Lufthansa Group’un en genç genel müdürü oldu. 
  • Türkiye’nin en genç ve en başarılı CEO’ları arasında bulunuyor. 
Tesla Türkiye CEO’su Kemal Geçer

“Türkiye’de 4 büyük Tesla Center kurulacak” 

Tesla Türkiye CEO’su, Avrupa Yakası ve Anadolu Yakasında birer adet olmak üzere İstanbul’da iki farklı Tesla Center kurulacağını belirterek, şöyle devam etti: “Aynı şekilde Ankara ve İzmir’de de Tesla Center’lar kurulacak.  Türkiye’de ilk olarak 4 büyük merkez olacak. Şu anda mevcutta zaten bir faal servisimiz var. Bakırköy ve Merter arasında kendi servisimizle de hizmet veriyoruz. Bu yıl içerisinde yeni satış noktaları kuracağız. Şarj istasyon altyapımızı genişletiyoruz, 48 adet şarj istasyonumuz var, bunların sayısını 200 adede kadar çıkartmayı planlıyoruz.” Geçer, Tesla Center’ların hem showroom hem servisin bir arada olduğu bir konseptle kurulduğunu da söyledi. 

“Türkiye’de ilk defa distribütörsüz ve bayisiz araç teslimatı yapıldı” 

Tesla, Türkiye operasyonlarını 4 Nisan’da başlattı, 8 Mayıs’ta ilk teslimatını yaptı. “Tesla Model Y” model elektrikli otomobil, şirketin Türkiye’de satışa sunduğu ilk aracı olması sebebiyle önem taşıyor. Müşteriler, aracı satın almadan önce tercihlerine göre online olarak kişiselleştirme yapabiliyor. Tesla Türkiye’nin pop-up mağazası ise, 2 Mayıs’ta Akasya AVM‘de açıldı. Türkiye’de ilk etapta sadece “Tesla Model Y” satışa sunuldu; diğer modelleri henüz sergilenmiyor. 

Kemal Geçer, bu konuda şu bilgileri verdi: “Tesla ile Türkiye’de ilk defa distribütörsüz ve bayisiz araç teslimatı yapılmış oldu. Çok sayıda sipariş var. Türkiye pazarına çok güçlü giren Tesla‘nın yıl sonuna kadar oldukça yüksek sayıda teslimat yapması öngörülüyor.” 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds