AHL Pay’den POS ve QR kodlu ödeme işlemleri

AHL Pay

Ahlatcı Holding iştiraklerinden AHL Pay, Elektronik Para Kuruluşu lisansı alarak faaliyetlerine başladı. Genel Müdür Enver Çetin, AHL Pay‘in dijital cüzdan, WaaS, Fiziki POS ve Sanal POS ürünleriyle sektöre güçlü bir giriş yaptığını belirtti.

AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin, Ahlatcı Holding iştiraklerinden olan AHL Pay’in nasıl kurulduğunu 2021 yılına atıfta bulunarak anlattı. Çetin, “Ahlatcı Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ olarak, 2021 yılında AHL Pay markası ile Elektronik Para Kuruluşu lisansını alarak test niteliğindeki ilk işlemlerini gerçekleştirdik. 2022 yılı mayıs ayında aktif faaliyetlerimize başladık ve ilk faaliyetimiz olan POS konusunda önemli gelişmeler gösterdik. 2022 yılında ülkemizdeki tüm şehirde yüzlerce üye işyerine Fiziki POS hizmeti sağlıyoruz. Bunların yanında AHL Pay Cüzdan’ımız ve Sanal POS ürünümüz ile de faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Çok farklı projelerimiz ile yakın sürede sektörün önde gelen firmalarından olmayı hedefliyoruz.” dedi.

“Küresel gelişmeleri takip edip yenilikçi bakış açısıyla çözümler geliştiriyoruz”

Enver Çetin, “AHL Pay’in Ahlatcı Holding bünyesinde küresel teknolojilerin gelişmelerini takip edip, yenilikçi bakış açısı ve sektör tecrübeli çalışanları ile finansal çözümler geliştirmeye odaklandığını söyledi. Çetin, “Dijital cüzdan kapsamında AHL Pay Cüzdan, WaaS, Fiziki POS ve Sanal POS ürünleri ile sektöre güçlü bir giriş yaptık. Güçlü kadro ile çok kısa sürede geliştirmeyi başardığımız bu ürünlere ek olarak Cep POS, Kurumsal Cüzdan, Nakit Para Transferi ve AHL Pay ön ödemeli kartlarında en yakın sürede hizmete sunulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Çetin, cüzdan uygulaması ile komisyonsuz 7/24 para yüklenebildiğini ve yazılımın diğer özelliklerini şu sözlerle anlattı;

“QR ile ödeme gerçekleştirebilir, diğer cüzdan kullanıcılarına para gönderebilir veya onlardan para talep edebilirsiniz. Üstelik para transferinizi saniyeler içerisinde gerçekleştirirken nakit iade kazanabilirsiniz. Elektronik para ve ödeme kuruluşları arasında FAST sistemine ilklerden dahil olan kurumumuz ile cüzdanımızdan 7/24 20.000 TL’ye kadar tüm para transferlerinizi istediğiniz anda gerçekleştirebilirsiniz. AHL Pay cüzdan ile 7/24 dilediğiniz kurumun faturasını saniyeler içerisinde ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunlara ek olarak döviz cüzdan hesabı oluşturabilir, para transfer işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Kısa süre içerisinde fiziki ve sanal kart ürünümüz de bu fonksiyonların içerisine eklenmiş olacak olup, her gün gelişmeye ve sektörde öncü olan bir elektronik para ve ödeme kuruluşu olmaya çabalıyoruz.”

AHL Pay’i gelecekte neler bekliyor?

AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin şirketin geleceğinden bahsetti. Çetin, “AHL Pay Cüzdan, Fiziki POS ve Sanal POS ürünlerimizin yanı sıra; kısa süre içerisinde geliştirmelerini tamamlayacağımız Mobil POS ve AHL Pay Kart ürünlerimizle birlikte sektörde ve fintech dünyasında gerçekleşen dijital gelişmeleri takip ediyor, fayda sağlayacağına inandığımız her ürün için gerekli aksiyonları almaya çalışıyoruz. Sektörümüzü ve ekosistemimizi genişleten projelerimiz var.” açıklamasını yaparken,

”Cüzdan altyapımız ile çevreye faydalı, karbondioksit salınımını azaltan, bazı hammaddelerin ithalat ihtiyacını azaltan ve ülke genelinde yaygın olarak kullanılan Elektronik Para Kuruluşlarının henüz tecrübe etmediği projeler üzerinde çalışıyoruz. Çalışmalarımız sektörün büyümesine sebep olacak ve sürdürülebilirliğe çok önemli katkılarda bulunarak ülke ekonomisine de olumlu etkisinin olacağı projelerimiz mevcut. Bu projelerimizin, “ölçek olarak büyüklüğü sebebiyle” altyapımızı 50 milyon kullanıcının aynı anda toplamda 100 milyon işlem yapabilmesine imkân sağlayacak hale getirdik. Rekabetin yoğun olmasını beklediğimiz 2023 yılına hazırız. Fark yaratacak çalışma ve projelerimizi çok yakında duyuracağız.” diye konuştu.

AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin

E-ticarette AHL Pay

Enver Çetin AHL Pay’in e-ticaret sektörü özelinde son derece verimli kullanıldığını belirtti. Çetin, “AHL Pay Sanal POS ile internet üzerinden güvenle ödeme alabilir, rekabetçi komisyon oranlarımız ile tüm ödemelerinizi ertesi gün veya blokeli çalışma koşulları ile hesabınıza aktarabilirsiniz. Tüm e ticaret altyapılarıyla uyum içinde çalışabilen Sanal POS ürünümüzle, 8 kart markasına taksit yapabilme imkânı dahilinde müşterilerimize en avantajlı şekilde ödeme alt yapısı sunuyoruz.” açıklamasını yaptı.

Çetin’e göre elektronik para ve ödeme hizmetleri sektöründe dijitalleşmenin artması ile oyuncularda aynı oranda arttı. Çetin;

“Sektör aynı olsa da aslında her kurumun hitap ettiği kitle itibariyle birbirimizden farklılaşıyoruz. AHL Pay olarak rakiplerimize göre benzersiz olmamızı sağlayan avantajımız AltınPOS ürünümüzle kuyumcularımızın ‘altın kuru’ riskini almadan rahatlıkla satış yapma imkânı vermesidir. AltınPOS ile ödeme işlemi yapıldıktan sonra, komisyonun düşüldüğü ödeme tutarının an itibari ile has altın bakiyesine çevrilmesini, bu bakiye ile istenilen zamanda herhangi bir kuyumculuk ürününün fiziki olarak alınabilmesini sağlıyoruz. Diğer ürünlerimizden biri olan cüzdan ürünümüz için fiziki ve sanal kart projemiz devam ediyor. BKM ve TROY üyeliğimizi almış olup, Mastercard ve Visa üyelik sürecinin sonuna yaklaştık. Sanal POS ürünümüzde ise avantajlı komisyon oranları ve ertesi gün ödemenin dışında holding iştiraki olan firmalarımız ile iş ortaklığı yaparak hem üye işyerlerine hem de son kullanıcıya katma değer katacak servislerle hizmet sunuyoruz. Kullanıcılarımıza hızlı, kolay ve güvenilir bir finans hizmeti sağlamak en büyük önceliğimiz.”

Enver Çetin kimdir?

Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu ve üniversite öncesi eğitim hayatını İstanbul, İngiltere ve Kanada’da sürdürdü. İş hayatına dış ticaret sektöründe başlayan Çetin’in Çin ve Hindistan’da çalışma deneyimleri oldu. Dış ticaret faaliyetlerinin ardından finans sektörüne geçen Çetin, Kuveyt Türk Katılım Bankası’nda Hazine bölümünde yöneticilik yaptı ve kıymetli maden ve döviz piyasalarında önemli görevler üstlendi. Frankfurt’ta KT Bank AG’nin Hazine ve Finansal Kurumlar Müdürü olarak görev alan Çetin, Türkiye’ye dönüşünde Emlak Katılım Bankası’nın Hazine Müdürü görevini üstlendi. Şu anda, Ahlatcı Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda Ahlatcı Holding’de İcra Kurulu Üyesidir.