Ara
Close this search box.

2023’ün 2. çeyreğinde Tesla’dan rekor teslimat

2023’ün ikinci çeyreğinde Tesla, beklentileri aşarak 466 binden fazla araç teslim etti. Şirketin Model 3 ve Model Y modellerinden yaklaşık 480 bin araç ürettiği, bu araçların 466 binden fazlasını ise teslim ettiği belirtildi. Bu rakamlar, şirketin büyüme trendinin sürdüğünü ve talebin güçlü olduğunu gösteriyor.

2022’nin ikinci çeyreğinde Tesla’nın üretimi 258 bin 580 araç iken, 2023’ün ilk çeyreğinde bu sayı 441 bine yükseldi. Şirket, bu yıl içinde 1,8 milyon araç teslim etmeyi hedefliyor.

Tesla, fiyatlarını 2 kez düşürdü 

Tesla’nın bu yıl içinde iki kez fiyatlarını düşürmesi, satışları olumlu etkilemiş gibi görünüyor. Şirket, ABD’de Model S ve Model X araçlarındaki fiyat indirimlerinin talebi artırmak için yapıldığını duyurdu.

Bunun yanında Tesla, otomobil üreticisi Ford’a Supercharger ağına erişim izni vereceğini açıkladı. 2024’ün bahar aylarından itibaren Ford’un elektrikli araçları, Kuzey Amerika’daki yaklaşık 12 bin Tesla Supercharger’da şarj olmaya başlayacak. Bu adım, Tesla’nın Supercharger ağındaki 20 bin 700’den fazla cihazın kullanımını artırmayı hedefliyor ve sürpriz bir ortaklık olarak nitelendiriliyor.

Bu veriler, Tesla’nın büyüme hızının sürdüğünü gösteriyor. Hem üretim ve teslimat rakamlarındaki artış, hem de fiyat indirimleri ve yeni ortaklıklar, şirketin pazar liderliğini sürdürmesini sağlıyor. Bu durum, Tesla’nın yıl sonunda 1,8 milyon araç teslimat hedefine ulaşabileceğini gösteriyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds