Ara
Close this search box.

Geleceğin dijital beden teknolojisi: 3D vücut taraması

3D vücut tarama

Son yıllarda, çevrimiçi giyim perakende satışında 3D vücut taraması kullanım teknolojisi devrim yarattı. Bu teknoloji, vücut ölçülerini dijital olarak tarayarak, müşterilerin giyim ürünlerini sanal olarak deneyebilmelerine olanak sağlıyor. Müşterilerin doğru beden seçimi yapmalarına da yardımcı olan teknoloji ile müşteri memnuniyeti sağlanırken firmalar için de karlılık artıyor.  

3D vücut tarama uygulamasının müşteri memnuniyetini artıracağı, iade işlemlerini azaltacağı ve perakendecilerin rekabet avantajını güçlendireceğini vurgulayan Sportive Dijital Ticaret Direktörü Anıl Can Öztürk, “3D vücut tarama uygulaması, kişinin vücudunun dijital olarak taranması ve 3 boyutlu bir modelinin oluşturulması anlamına gelir. Bu teknoloji, online alışverişte, müşterilerin ürünleri sanal olarak deneyerek doğru karar vermesine yardımcı olur.” dedi. 

Öztürk uygulamanın fiziki dünyadaki ürün deneyimini online dünyaya taşıdığını belirterek, “Genellikle web kamerası veya akıllı telefon kamerası gibi cihazlar kullanarak müşterilerin beden ölçülerini tarar. Sonrasında, müşterilerin beden tiplerine uygun giyim seçeneklerini sunar. Böylece müşteriler, ürünlerin uygunluğunu daha iyi anlayabilir ve online alışverişte yanılmadan doğru ürünleri seçebilirler.” diye konuştu. 

Sportive Dijital Ticaret Direktörü Anıl Can Öztürk

Ürünlerin gerçekteki görünümünü sanal dünyaya taşıyor 

Anıl Can Öztürk “3D vücut tarama uygulaması, online alışveriş yapan müşterilerin ürünleri daha doğru bir şekilde deneyimlemelerine ve bilinçli bir şekilde satın alma kararı vermelerine yardımcı oluyor. Uygulama, müşterilerin vücut ölçülerini doğru bir şekilde ölçerek, ürünlerin gerçek hayattaki görünümü hakkında fikir veriyor. Böylece müşteriler, özellikle giyim sektöründe, yanlış beden seçimi yaparak zaman ve para kaybetmek yerine, doğru beden seçimleri yaparak daha az iade işlemi yaşayabilirler.” ifadelerini kullandı. 

3D uygulamanın gelecekte de önemli bir yere sahip olacağını ifade eden Sportive Dijital Ticaret Direktörü Anıl Can Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Gelecekte, online perakendecilerin müşterilerin vücut tiplerine ve ölçülerine uygun ürünler sunması, müşteri memnuniyetini artıracak. Ayrıca, bu uygulama perakendecilerin ürün iadelerinden kaynaklanan mali kayıplarını azaltacak ve depo alanı kullanımını optimize edecek. 3D vücut tarama uygulaması, kişiselleştirilmiş deneyimlerin artması sayesinde müşteri sadakatini artırırken, perakendecilerin rekabet avantajını da geliştirecektir. Bu nedenle, 3D vücut tarama uygulaması, online perakendeciliğin geleceğinde önemli bir yere sahip olacak.” 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds