Ara
Close this search box.

İnternette ikinci el araç fiyatları sıfırı geçemeyecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el araç fiyatlarının kontrol altına alınması adına önemli adımlar atıldığını duyurdu. Bolat, “İkinci el araç fiyatı sıfır fiyatını geçemeyecek” ifadesini kullandı ve bu konuda tüm online satış siteleri ile görüştüklerini belirtti. Bakan, fiyatların Temmuz-Ağustos döneminde dengeleneceğini öngörüyor.

‘6 ay 6 bin kilometre’ kısıtlaması 6 ay daha uzatıldı

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe uygulanan ‘6 ay 6 bin kilometre’ kısıtlamasının süresinin 6 ay daha uzatıldığını açıkladı. Buna göre, düzenlemenin uygulama süresi 1 Ocak 2024’e kadar uzatılmış oldu. Kısıtlamanın, otomotiv sektöründe arz talep dengesine aykırı şekilde cereyan eden fahiş fiyat oluşumları ve haksız ticari uygulamaların önüne geçilmesi amacıyla uygulandığı ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, otomotiv üretici ve distribütörleri, yetkili bayiler ve oto galeri temsilcileri ile 19 Haziran 2023 tarihinde kapsamlı görüşmeler yapıldığı belirtildi. Bu görüşmelerin, sektördeki fahiş fiyat oluşumlarının ve haksız ticari uygulamaların önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds