Ara
Close this search box.

2023’te bilmeniz gereken 6 önemli e-ticaret trendi

COVID-19 sonrası dünyada, online alışveriş trendi zirvede, e-ticaret satışlarında önemli bir büyüme gözleniyor. Bu nedenle, iş dünyasında rekabetçi ve başarılı olmak için, şirketlerin müşterilerinin benzersiz ihtiyaçlarını anlamaları ve en son e-ticaret trendlerini takip etmeleri gerekiyor.

Eğer 2023 yılında en son e-ticaret teknoloji trendlerine dair bilgiler almak istiyorsanız, yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. 2023 ve sonrasında e-ticaret endüstrisini yeniden tanımlayabilecek teknolojik harikaları keşfederken okumaya devam edin.

Sosyal ticaret

Son birkaç yılda, sosyal medya platformları en güçlü pazarlama araçlarından biri olarak ortaya çıktı. İletişim platformları olarak tasarlanmışken, şirketlere iş fırsatları sağlama, ürünleri pazarlama, müşterileri çevrimiçi olarak etkileme ve anında müşteri desteği sağlama gibi işlevlere sahip olan sosyal ticaret uzun bir yol kat etti. Amerikalıların 100 milyondan fazlasının sosyal medya platformları aracılığıyla çevrimiçi alışveriş yaptığı tahmin ediliyor, Facebook pazar yeri en popüler seçeneklerden biri. Bu nedenle, kullanıcıların en sevdikleri sosyal ağda gerekli ürünleri bulma ve benzersiz bir alışveriş deneyimi yaşama imkanı, bu çevrimiçi perakende 2023 yılında en büyük e-ticaret teknoloji trendlerinden biri.

Şimdi Al Sonra Öde (BNPL)

Şimdi Al Sonra Öde, 2023 için popüler bir e-ticaret teknoloji trendi olan benzersiz bir servistir. BNPL hizmeti, müşterilere gereken malları kolay ve faizsiz taksitlerle satın alma imkanı sunar, böylece yüksek değerli ürünler daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale gelir. Artık geleneksel kredi kartlarına veya peşin ödemelere ihtiyaç duymazlar. Müşteriler, yalnızca birkaç tıklamayla ödeme işleminden önce BNPL seçeneğini seçebilirler.

Yapay Zeka ile kişiselleştirme

2023 yılına girerken, yapay zeka en popüler e-ticaret teknoloji trendlerinden biri olarak ortaya çıktı. Her şeyin herkese çevrimiçi olarak sunulduğu ve çevrimiçi varlığın her zamanki norm haline geldiği bir zamanda, tüketiciler, yatırım yapmayı planladıkları markalarla daha kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamak istiyor.

Canlı yayın ticareti

Canlı yayın ticareti, eski TV alışveriş kanallarının modern ve çok daha kullanıcı dostu bir versiyonu olarak adlandırılabilir. Bu, sunucunun tüketicilere gerçek zamanlı olarak farklı ürünler gösterdiği bir çevrimiçi platformdur.

İlerici Web 

İlerici Web  işletmelerin modern web teknolojisini kullanarak müşterilere bir uygulama benzeri deneyim sunan bir tür web uygulaması geliştirmesine olanak sağlayan yenilikçi bir teknolojidir.

Tedarik zinciri optimizasyonu

Tedarik zinciri optimizasyonu, malların bilgilerini üretim noktasından tüketim noktasına kadar olan akışında maksimum verimliliği sağlama sürecidir. Bu, dahil olan tüm kritik süreçleri, kaynak temininden üretime, taşımaya ve dağıtıma kadar düzene sokar.

Modern dijital dünyada, şirketler, talebi tahmin etmeye, istenen envanteri oluşturmaya, verimli bir ağ tasarımı oluşturmaya ve dağıtım verimsizliklerini önceden analiz etmeye yardımcı olan yenilikçi AI teknolojisi kullanarak tedarik zincirlerini optimize ederler.

E-ticaret alanı, daha fazla insanın online ve rahat alışverişi tercih etmesiyle bir patlama yaşıyor. Bu, şirketleri gelişen e-ticaret teknoloji trendleriyle başa çıkmak ve doğru araçlar ve yeniliklerle yeni fırsatları değerlendirmeye, müşteri deneyimlerini devrimleştirmeye ve kalabalık bir dijital perakende alanında öne çıkmaya zorluyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds