Kaçar, Wish’in diğer e-ticaret platformlarından farklı kılan özelliklere de değindi. Şirketin mobil öncelikli bir uygulama olduğunu ve alışverişlerin %90’ının mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, Wish’in güçlü yapay zeka algoritmaları sayesinde keşfe dayalı bir deneyim sunarak, kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir alışveriş imkanı sağladığını ifade etti.
Eğlence odaklı ve küresel pazarlarda güçlü konum
Wish Ülke Hesap Müdürü, şirketin eğlence odaklı bir platform olduğunu ve kullanıcıların günlük ortalama 11 dakika Wish uygulamasında vakit geçirdiğini belirtti. Şirketin merkezinin San Francisco, California’da bulunduğunu söyleyen Kaçar, Wish’in 900 binden fazla aktif kullanıcısı ve 250 binden fazla satıcısı olduğunu açıkladı.
Kaçar, Wish’in güçlü olduğu pazarların başında Kuzey Amerika (%49), Avrupa (%30) ve diğer bölgeler (%10) geldiğini ifade etti. Türkiye’den yapılan satışlara da değinen Kaçar, AvustralyaW ve İsviçre gibi ülkelerde de faaliyet gösterdiklerini söyledi.
Küresel erişim ve lokalizasyonun önemi
Wish Ülke Hesap Müdürü, şirketin hedefinin uluslararası bir platform oluşturmak olduğunu vurgulayarak, satıcılarına global erişim kolaylığı, dil engelini aşma ve kültürel bir temelde ilerleme imkanı sunduklarını belirtti. Ayrıca, tek bir panel ve tek bir mağaza üzerinden 60’tan fazla ülkeye satış yapabilme özelliğinin önemli olduğunu vurguladı. Kaçar, lokalizasyonun önemine de dikkat çekerek, satışların olumsuz etkilendiğini belirtti. Wish olarak satıcılarına lokalizasyon konusunda destek verdiklerini ve ürünlerin müşterilerin kendi dillerinde görülebilmesi için otomatik bir sistem kullandıklarını söyledi.