Turkcell e-atıktan elde ettiği geliri eğitim bursu olarak veriyor

Turkcell, Dünya Çevre Günü kapsamında “Eğitime Dönüştür” adlı tekno atık projesini dört yıldır devam ettiriyor. Bu proje kapsamında bugüne kadar 29,4 ton tekno atık geri dönüşüme gönderilirken, elde edilen gelirle yüzlerce çocuğun eğitimine destek sağlandı.

Turkcell’in yürüttüğü proje ile birçok ürün geri dönüştürülüyor

Turkcell mağazalarındaki geri dönüşüm kutularına getirilen cep telefonu, bilgisayar, tablet ve aksesuarları gibi tekno atıklar, Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile iş birliği yaparak geri dönüşüme gönderilmektedir. Geri dönüşümden elde edilen gelir tamamıyla çocukların nitelikli eğitimine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlanıyor.

Turkcell, 6 Şubat tarihinde 11 ilde meydana gelen deprem nedeniyle, yıl sonuna kadar tekno atıklardan elde edilen gelirin üzerine ek kaynaklar sağlayarak deprem bölgesindeki çocukların eğitimine destek olmayı hedeflemektedir. Turkcell, sürdürdüğü ekolojik projelerle birlikte sosyal sorumluluk alanında da faaliyet göstermekte ve doğayı desteklemeyi sürdürüyor.