Ara
Close this search box.

Amazon, kablosuz pazarında devrim yaratacak

Amazon

Bozucu bir itibara sahip olmasıyla tanınan şirket, ilgilendiği her sektörde diğer oyuncular arasında panik yaratma eğilimindedir.

Amazon, kurucusu Jeff Bezos tarafından kurulan e-ticaret devi, perakende işini tamamen değiştirdi ve çevrimiçi alışverişi tüketiciler için yeni bir norm haline getirdi. Bu şekilde, Seattle, Washington merkezli grup, birçok zincir mağazanın ortadan kaybolmasına ve birçok küçük işletmenin kapanmasına neden oldu. Ayakta kalabilmek için geleneksel perakende zincirleri de çevrimiçi platformlar kurmak zorunda kaldı.

Amazon

Ancak e-ticaret devi, şu anda onunla acımasız bir mücadele yürüten Walmart gibi devler tarafından geride bırakıldı. Bu mücadele, özellikle müşterilere sunulan hizmetler üzerinde oynanır. Amazon’ın silahı Prime’dır, ABD’de yıllık 139 dolar olan bir abonelik hizmetidir. Karşılığında aboneler, alışverişlerinin hızlı ve ücretsiz standart teslimatı, akış hizmetlerine erişim ve 100 milyon şarkıdan oluşan bir kataloga erişim gibi birçok ayrıcalığa sahiptir.

Bu ayrıcalıklar abonelikleri artırdığı için, Amazon’da alışveriş yapan yaklaşık 167 milyon kişi Prime abonesidir. Ancak ekonomideki yavaşlama ve birkaç on yıldır en yüksek seviyelerde seyreden enflasyon etkisiyle birlikte, abonelikler durgunlaşmıştır.

Amazon, Prime abonelerine kablosuz hizmet sunmak için müzakereler yapıyor

Ayrıca Walmart, yıllık sadece 98 dolar olan bir hizmet olan Walmart+ı sunuyor. Bu hizmete abone olanlar, en az 35 dolarlık market siparişlerinin ücretsiz teslimatından da yararlanır. Amazon’da market siparişlerinin ücretsiz teslimatından yararlanmak için en az 150 dolar harcamış olmanız gerekiyor. Dolayısıyla tüketiciler için Walmart teklifi daha cazip görünüyor. Ancak Amazon, Prime için oyun değiştirici bir ürün üzerinde çalışıyor. CEO Andy Jassy tarafından yönetilen şirket, Bloomberg News’e göre, ABD’deki Prime abonelerine mobil telefon hizmetleri sunmak için birkaç telefon operatörü ile müzakerelerde bulunuyor.

amazon-prime

Bu görüşmeler sekiz hafta önce başlamış ve devam ediyor. Bloomberg News’e göre, Verizon Communications, T-Mobile US ve Dish Network ile görüşmeler yapılmıştır. AT&T ile de görüşmeler olduğu belirtilmiştir. Henüz anlaşma yakın değil, ancak müzakerelerin genel hatları, Amazon’un Prime abonelerine ya ücretsiz kablosuz hizmet sunmak ya da 10 dolarlık bir paket sunmak istediğini gösteriyor.

Amazon sözcüsü Bradley Mattinger, “Prime üyeleri için daha fazla fayda eklemeyi her zaman araştırıyoruz, ancak şu anda kablosuz hizmet eklemek gibi bir planımız yok” dedi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds