Amazon, abonelerine telefon verecek

amazon-prime

E-ticaret devi Amazon, Prime üyelerine ücretsiz veya düşük maliyetli mobil hizmet sunma planları yapıyor. Bloomberg’in raporuna göre, Amazon ABD’deki Prime abonelerine ülke çapında bu hizmeti sağlamak için kablosuz iletişim operatörleriyle görüşmeler yapıyor. Bu adımı atmalarının ana sebebi, Prime abonelik ücretinin artmasıyla birlikte yaşanan durgunluğu ve mevcut Prime üyelerinin sadakatini artırmayı hedeflemeleri.

Amazon Business

Amazon, Verizon ve T-Mobile gibi şirketlerle görüşüyor

Verizon, T-Mobile ve Dish Network gibi büyük şirketlerin, Amazon ile görüşmelere başladığı bildiriliyor. Amazon, Prime üyelerine cep telefonu hizmetini ücretsiz veya aylık düşük bir ücret, örneğin 10 dolar gibi bir rakam karşılığında sunmayı planlıyor. Bloomberg’e konuşan bir kaynağa göre, görüşmeler altı ila sekiz haftadır devam ediyor ancak henüz kesin bir karar alınmış değil.

Amazon’un bu adımıyla birlikte, ulusal operatörlerin fiyatlarında önemli düşüşler yaşanabilir. Amazon’un pazarlık yaptığı operatörlerin aylık planları genellikle 60 dolar civarında başlıyor. Ancak henüz Amazon Türkiye’nin bu hizmeti ülkedeki Prime üyelerine sunup sunmayacağı konusunda bir bilgi bulunmamaktadır.

Amazon sözcüsü Maggie Sivon, henüz bir sonuca varılmamış görüşmelerle ilgili olarak Bloomberg’e, “Prime üyelerine her zaman daha fazla avantaj sunma yollarını araştırıyoruz, ancak şu anda kablosuz hizmeti dahil etme planımız yok” şeklinde bir açıklama yapmıştır.