Ara
Close this search box.

‘Türkiye Premium Store’ ile ihracatta sağlam adımlar

Çevikoğlu, dünya e-ticaret pazarının 4 trilyon doları aştığını ve 2023-2027 döneminde yıllık ortalama yüzde 11.52 büyüme kaydetmesinin beklendiğini vurguladı.

Sunumunda, Çin, Hindistan, Endonezya, Pakistan, Vietnam, Tayland, Güney Kore ve Japonya gibi uzak pazarların, 3.7 milyar nüfusuyla dünya nüfusunun yüzde 45’ini temsil ettiğini belirten Çevikoğlu, Çin’in bu pazarda 1.4 trilyon dolarlık bir paya sahip olduğunu ve yılda 67 milyar dolarlık e-ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Çevikoğlu, bu kapsamda PttAVM.com’un önümüzdeki 5 yıl içinde Çin’e 500 milyon dolarlık e-ihracat yapmayı hedeflediğini ifade etti.

PttAvm

 

“Türkiye Premium Store” kuruldu

Çevikoğlu, sunumunda ayrıca Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi), TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ve Ticaret Bakanlığı E-ticaret Dairesi’nin desteğiyle PttAVM.com’a, Çin’in en büyük e-ticaret platformlarından JD, Alibaba şirketinin sahibi olduğu Tmall ve TikTok’un sahibi olduğu Douyin gibi platformlarda “Türkiye Premium Store” adı altında mağazalar kurma görevi verildiğini aktardı. Çevikoğlu, şu ana kadar “Türkiye Premium Store”a  50’den fazla markanın bu mağazalara katıldığını belirtirken, Eti, Tariş, Papağan, Arzum, DS Damat gibi önde gelen markaların yer aldığını ve Çinli tüketicilerin en çok kozmetik, gıda ve giyim ürünlerine ilgi gösterdiğini ifade etti.

Çevikoğlu’nun sunumu, Türk ürünlerinin Çin pazarına erişimini artırmayı ve Türk e-ihracatını önemli ölçüde geliştirmeyi hedeflediğini gösteriyor. Bu girişim, Türk markalarının uluslararası pazarda daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlarken, Çinli tüketicilerin Türk ürünlerine olan talebini karşılamayı amaçlıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds