Ara
Close this search box.

Trendbox ve Octopus’dan yapay zeka ile kişiselleştirme hizmetlerinde iş birliği

yapay zeka

Perakende sektörünün alışveriş verilerini IOT (nesnelerin interneti) teknolojisi aracılığıyla gerçek zamanlı olarak toplayan ve analiz eden Trendbox ve yapay zeka destekli müşteri ilişkileri yönetimi platformu Octopus, yapılan iş birliğiyle yapay zeka ve makine öğrenimi ile market alışverişlerinde kişiselleştirilmiş öneriler sunan teknolojiyi kullanıma sunacak.

Yeni teknolojinin, tüketicilere fiziksel market ve bakkal alışverişlerinde, barkod okuyuculardan geçen ürünlerin, sepetteki ürünlerin, geçmiş satış trendlerinin, bölgedeki satışların ve zamanı analiz ederek kasa önüne yerleştirilen akıllı ekranların alışverişe uygun ürün önerileri göstereceği aktarıldı.

‘Bu iş birliği ile global pazarlara açılacağız’

Trendbox Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bilgen, Trendbox ve Octopus arasındaki iş birliğinin iki markayı globale taşıyacağını ifade etti. Bilgen, geleneksel perakende satış noktalarına yeni bir satış kanalı açmanın ve müşteri deneyimini iyileştirmenin yanı sıra bu iş birliğiyle global pazarlara açılmayı hedeflediklerini söyledi.

Bilgen, “Türkiye’de sunacağımız hizmetle elde edeceğimiz deneyimi hızlı bir şekilde globale uygulayabilecek donanıma sahibiz” dedi.

‘Çapraz satış modelini bir adım öteye taşıyoruz’

Satış noktalarının çapraz satışlarına sağladıkları katkıya dikkat çeken Octopus CEO’su Emre Yıldız, “Geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde topladığımız verilerle yapay zeka ile tüketicilere kişiselleştirilmiş ürünler sunuyoruz. Böylece satış elemanının performansından bağımsız, teknolojimiz sayesinde klasik yöntemlerle yapılan çapraz satışı modelini bir adım öteye taşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yıldız, online alışverişlerde alışkın olunan kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimini, fiziksel satışta bulmanın zor olduğunu ifade ederek, “Octopus ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde satış noktasındaki müşteri de satış esnasında, saniyeler içinde alışverişini tamamlayabileceği en doğru ürün için seçenekler görebilecek. Örneğin, kahve alan bir tüketici kasa önündeki ekranlarda alabileceği en uygun tatlı seçeneklerini bulabilecek. Böylelikle bakkal, büfe ve küçük marketler müşterilerine yeni nesil alışveriş deneyimi sunabilecek.” dedi.

‘Online’dan Offline’a’ modelini hayata geçiriyoruz’

Yıldız, hali hazırda dijital pazarlama kanallarında yapılan kişiselleştirmeyi Trendbox ile yaptıkları iş birliği sayesinde bakkal, büfe ve marketlerde yapılan fiziki satışlara taşıdıklarını söyledi.

Emre Yıldız, “Sunacağımız bu hizmetle ‘O2O’ Online’dan Offline’a olarak ifade ettiğimiz ticaret modelini hayata geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds