Forbes’a göre en iyi 10 e-ticaret sitesi

Forbes e-ticaret sitelerini değerlendirmeye sundu. E-ticaret siteleri için en uygun platformun seçimi, işletmenin özelliklerine, büyüklüğüne ve bütçesine bağlı olarak değişebilir. İşletmelerin, ihtiyaçlarını, bütçelerini ve hedeflerini göz önünde bulundurarak en uygun platformu seçmeleri önemli.

E-ticaret siteleri için en iyi platform seçimi, işletmenin ihtiyaçlarına ve bütçesine bağlıdır. Shopify, WooCommerce ve Magento, dünya genelinde en çok kullanılan ve popüler olan platformlar arasındadır. İşletmelerin özellikle müşteri deneyimini iyileştirmek istedikleri durumlarda Salesforce Commerce Cloud tercih edebilirler. Ayrıca, işletmelerin büyüklüğüne göre BigCommerce, Volusion, Squarespace, Wix, 3dcart ve Ecwid gibi diğer e-ticaret platformları da uygun seçenekler olabilir.

Forbes’ın Mayıs ayı verilerine göre en iyi 10 e-ticaret platformu

E-ticaret sektörü, son yıllarda hızlı bir şekilde büyüdü ve birçok insan için yeni bir iş fırsatı haline geldi. E-ticaret siteleri, herhangi bir fiziksel mağazanın sunduğu hizmetleri sunmakla birlikte, daha geniş bir kitleye ulaşma avantajına sahip olabilir. İnsanlar, günümüzde internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih eder hale geldiler ve e-ticaret siteleri de bu talebe yanıt veriyor. Bu nedenle, e-ticaret siteleri için en iyi platformların seçimi oldukça önemlidir. Forbes Advisor Australia tarafından hazırlanan bir listede, e-ticaret siteleri için en iyi 10 platform belirlenmiştir.

Shopify

Shopify, dünya genelinde en popüler e-ticaret platformlarından biridir. Platform, kullanımı kolay bir arayüz sunar ve mağazaların çok hızlı bir şekilde açılmasını sağlar. Shopify, temel özellikleri sunmanın yanı sıra, mağaza sahiplerine birçok uygulama ve entegrasyon seçeneği de sunar. Bu uygulamalar ve entegrasyonlar, mağaza sahiplerinin sitelerini daha işlevsel hale getirmelerine yardımcı olur.

shopify

WooCommerce

WooCommerce, dünya genelinde en çok kullanılan e-ticaret platformlarından biridir. WordPress ile entegre edilmiş bir platform olarak hizmet veren WooCommerce, kullanımı kolay bir arayüz sunar. Platform, temel özelliklerin yanı sıra, farklı ödeme seçenekleri sunar ve mağaza sahiplerine sipariş takibi ve envanter yönetimi gibi birçok özellik sunar.

Magento

Magento, büyük ölçekli işletmeler için ideal bir e-ticaret platformudur. Platform, çok sayıda özellik ve entegrasyon sunar ve işletmelerin ölçeğine uygun olarak özelleştirilebilir. Bununla birlikte, Magento’nun kullanımı biraz daha teknik beceri gerektirir ve diğer platformlara kıyasla daha yüksek bir maliyeti vardır.

BigCommerce

BigCommerce, orta ölçekli ve büyük ölçekli işletmeler için bir e-ticaret platformudur. Platform, çok sayıda özellik sunar ve mağaza sahiplerine geniş bir ürün yelpazesi yönetimi imkanı sunar. BigCommerce, özelleştirme seçenekleri sunar ve mağaza sahiplerine birçok entegrasyon seçeneği sunar.

Salesforce Commerce Cloud

Salesforce Commerce Cloud, işletmelerin e-ticaret siteleri için kapsamlı bir çözüm sunar. Platform, mağaza sahiplerine birçok özellik ve entegrasyon seçeneği sunar ve işletmelerin müşteri deneyimini iyileştirmelerine yardımcı olur. Ayrıca, Salesforce Commerce Cloud, güçlü bir analitik ve raporlama aracı sunar ve işletmelerin satış performansını izlemelerine ve ölçmelerine yardımcı olur. Bununla birlikte, platformun maliyeti diğer e-ticaret platformlarına kıyasla daha yüksek olabilir.

Volusion

Volusion, küçük ölçekli işletmeler için uygun bir e-ticaret platformudur. Platform, kullanımı kolay bir arayüz sunar ve mağaza sahiplerine birçok özellik ve entegrasyon seçeneği sunar. Volusion, özelleştirme seçenekleri sunar ve mağaza sahiplerine ücretsiz SSL sertifikası sağlar.

Squarespace

Squarespace, birçok kişi tarafından web sitesi oluşturmak için kullanılan bir platformdur. Ancak, Squarespace aynı zamanda e-ticaret için de bir çözüm sunar. Platform, kullanımı kolay bir arayüz sunar ve mağaza sahiplerine birçok özellik sunar. Squarespace, özelleştirme seçenekleri sunar ve mağaza sahiplerine ücretsiz SSL sertifikası sağlar.

Wix

Wix, web sitesi oluşturma platformu olarak bilinir. Ancak, Wix aynı zamanda e-ticaret için de bir çözüm sunar. Platform, kullanımı kolay bir arayüz sunar ve mağaza sahiplerine birçok özellik sunar. Wix, özelleştirme seçenekleri sunar ve mağaza sahiplerine ücretsiz SSL sertifikası sağlar.

3dcart

3dcart, orta ölçekli işletmeler için bir e-ticaret platformudur. Platform, kullanımı kolay bir arayüz sunar ve mağaza sahiplerine birçok özellik sunar. 3dcart, özelleştirme seçenekleri sunar ve mağaza sahiplerine birçok entegrasyon seçeneği sunar.

Ecwid

Ecwid, küçük ölçekli işletmeler için uygun bir e-ticaret platformudur. Platform, kullanımı kolay bir arayüz sunar ve mağaza sahiplerine birçok özellik sunar. Ecwid, özelleştirme seçenekleri sunar ve mağaza sahiplerine ücretsiz SSL sertifikası sağlar.

e-ticaret girişimi

Shopify gibi platformlar, kullanıcı dostu arayüzleri ve uygulama ve entegrasyon seçenekleri sunarak, hızlı bir şekilde e-ticaret siteleri açmaya olanak sağlarlar. WooCommerce gibi platformlar, WordPress ile entegre edilerek daha esnek bir deneyim sunarlar. Magento gibi platformlar ise büyük ölçekli işletmeler için daha özelleştirilebilir bir seçenek sunarlar. Salesforce Commerce Cloud gibi platformlar ise kapsamlı bir çözüm sunarak, müşteri deneyimini geliştirmeye odaklanır.

Volusion, Squarespace, Wix, 3dcart ve Ecwid gibi diğer e-ticaret platformları da farklı özellikler ve avantajlar sunuyor. Örneğin, Squarespace ve Wix gibi platformlar, web sitesi oluşturma için de kullanılabiliyor. 3dcart gibi platformlar ise orta ölçekli işletmeler için ideal bir seçenek olabiliyor. Ecwid gibi platformlar ise küçük ölçekli işletmeler için uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor.

E-ticaret siteleri için en iyi platform seçimi, işletmenin özelliklerine, büyüklüğüne ve bütçesine bağlı olarak değişiyor. İşletmeler, Shopify, WooCommerce, Magento, Salesforce Commerce Cloud gibi popüler platformlar arasından seçim yapabilir. Ayrıca, diğer platformlar da uygun seçenekler sunabilir. İşletmelerin, en uygun platformu seçmek için ihtiyaçlarını, bütçelerini ve hedeflerini göz önünde bulundurmaları önemlidir.