Xian şehri e-ticaretin merkezlerinden biri

xian

Xian Belediye Başkanlığı, diğer büyük e-ticaret platformlarıyla iş birliği yaparak “Cloud Shopping in Xian” adlı bir dizi etkinlik düzenleyerek bölgedeki dijital ticaretin büyümesini teşvik ediyor. Bu etkinlikler, yüksek katılım ve yayılma oranlarına sahip olan kupon ve tüketim kuponları gibi farklı özellikler sunuyor.

2023 yılında, örneğin, Alipay, “Warm Winter Chang’an, Happy New Year Shopping” adlı bir etkinlikte 50 milyon yuan sağlayarak Xian’da bir online yılbaşı festivali düzenleyecektir. Ayrıca, Meituan Waimai, “Huigou March Xian Consumer Coupon” adlı bir etkinlik düzenleyerek 17 milyon yuan tutarında süpermarket ve hediye kuponları dağıtıyor.

Tedarik zinciri geliştirme fırsatları

Xian Belediye Başkanlığı ayrıca, bölgedeki tedarik zinciri geliştirme fırsatlarına dikkat çekmek için Xian’a gelerek Xian’daki işletmelerle iletişim kurarak işbirliği yapmak isteyen önde gelen şirketlerle çalışıyor. Bu şirketler arasında Sinian Group ve Dongfang Zhenxuan gibi önde gelen firmalar bulunuyor.

Xian Belediye Başkanlığı, aynı zamanda tarım ve halka açık eğitim gibi alanlarda da çalışmalar yürütüyor. Örneğin, “Live Broadcast to Help Farmers and Thousand Villages” adlı bir etkinlikle çiftçilerin tarımsal ürünlerini sergileyerek online platformda satmalarına yardımcı olmakta ve yerel işletmelerin dijital dönüşümünü destekliyor.

Bu etkinlikler sayesinde, Xian’daki e-ticaret şirketi sayısı 126.800’dür ve canlı yayın şirketi sayısı 12.600’dür, her ikisi de ülke genelinde üçüncü sırayı alıyor.