Ara
Close this search box.

E-ticarette ambalajlama testleri artık daha güvenli

e-ticaret-ambalajlama

ISTA 3L, ISTA Standards Council liderliğinde geliştirilmiş ve ISTA’nın American National Standards Institute (ANSI) akredite standart geliştirme süreciyle onaylanmış genelleştirilmiş bir e-ticaret satıcısı tedarik zinciri testidir. Geliştirme süreci, ilgili test protokollerinden ve laboratuvar sonuçlarından elde edilen verilerin birleştirilmesi, birden fazla perakende satıcı tedarik merkezinde toplanan gözlemsel veriler ve geniş bir endüstri geri bildirimi gibi unsurları içermektedir. Bu test protokolü, ürünlerin hasar alma riskini azaltacak ve tüketicilere daha güvenli bir alışveriş deneyimi sunacak.

E-ticaret ürünlerinin hasar görmesini engelleyecek test yayınlandı

Uluslararası Güvenli Taşıma Birliği (ISTA), ambalajlı ürünler için gönderi öncesi performans testi standartlarının önde gelen endüstri geliştiricisi olarak, bugün Amazon.com, Walmart, Sam’s Club, Costco, The Home Depot gibi şirketlerin kullandığı e-ticaret perakendecisi hazırlama sistemleri aracılığıyla doğrudan tüketiciye gönderilen ürün siparişlerinde karşılaşılan birçok tehlikeyi simüle etmelerine olanak tanıyan yeni bir test protokolü yayınladı.

ISTA 3L adı verilen yeni test protokolü, ISTA’nın Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (ANSI) akredite standartlar geliştirme süreci aracılığıyla geliştirilmiş ve onaylanmış genelleştirilmiş bir e-ticaret perakendecisi hazırlama testidir. ISTA Standartlar Konseyi liderliğindeki geliştirme süreci, ilgili test protokollerinden ve laboratuvar sonuçlarından elde edilen verilerin birleştirilmesi, birden fazla perakendeci hazırlama yerinde toplanan gözlem verileri ve geniş bir endüstri geri bildirimi kullanıldı.

Test, tedarik zincirindeki paydaşlara, doğrudan tüketici sevkiyatlarındaki (titreşim, şok, basınç, sıcaklık ve nem gibi) transit tehlikelerinin ambalajlı ürünler üzerindeki etkilerini önceden tahmin etme, tasarlama ve hazırlama fırsatı sunuyor. Bu özellikle ev teslimatı için önemlidir, çünkü transit hasarı sonunda müşteri tarafından alınacak ve tüketici deneyimini ve marka değerini olumsuz etkileyecektir. Transit hasarı, hem ürünün hem de ambalajın atık haline gelmesi nedeniyle en kötü sürdürülebilirlik sonucudur. Bu, ürüne bağlı olarak ambalajın çevresel etkisinden 5 ila 30 kat daha fazla tahmin ediliyor. Hasar önleme aynı zamanda iadeler ve değişimler nedeniyle gereksiz ek sevkiyatları azaltır.

Morgan Stanley’ye göre, e-ticaret satışları toplam perakende satışların %22’sini oluşturuyor ve bu yıl 5,4 trilyon doları bulması öngörülüyor. Accenture, pandemi sonrası yeni veya düşük sıklıkta çevrimiçi alışveriş yapanların e-ticaret alışverişlerinde %169 artış bekliyor ve bu tüketicilerin çoğunun gelecekte de bu şekilde alışveriş yapmaya devam etmesi bekleniyor. Bu noktada, lojistik zincirindeki her paydaşın, müşteri deneyimini olumlu yönde etkilemek için daha fazla çaba göstermesi gerekiyor. Bu bağlamda, ürünlerin nakli sırasında zarar görmesi, marka algısını, sürdürülebilirlik çabalarını ve karlılığı etkileyebileceği için büyük bir önem taşıyor. ISTA’nın yeni test protokolü, bu konuda tedarik zincirinde yer alan herkes için bir fırsat sunuyor. Hem nakliye sırasında meydana gelebilecek riskleri önceden tahmin etmeyi hem de buna uygun hazırlıklar yapmayı mümkün kılıyor.

ISTA’nın yeni test protokolü, e-ticaret paketleme testlerinde bir ilk

Uluslararası Güvenli Transit Birliği (ISTA), paketlenmiş ürünler için gönderi öncesi performans test standartlarının önde gelen endüstri geliştiricisi, bugün Amazon.com, Walmart, Sam’s Club, Costco, The Home Depot gibi şirketlerin kullandığı e-ticaret perakende teslimat sistemleri aracılığıyla doğrudan tüketicilere gönderilen ürün siparişleri sırasında karşılaşılan birçok tehlikeyi simüle etmelerine izin verecek yeni bir test protokolü yayınladı.

e-ticaret-ambalajlama

ISTA 3L adlı yeni test protokolü, ISTA’nın Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (ANSI) akredite standartlar geliştirme süreciyle geliştirilen ve onaylanan bir genelleştirilmiş e-ticaret perakende teslimat testi. ISTA Standartlar Konseyi tarafından yönetilen geliştirme süreci, ilgili test protokollerinden ve laboratuvar sonuçlarının birleştirilmesinden, birden fazla perakende teslimat yeri içinde toplanan gözlem verilerinden ve geniş kapsamlı endüstri geri bildirimlerinden yararlandı.

Bu test, tedarik zinciri boyunca paydaşlara, doğrudan tüketici gönderimlerinde ambalajlanmış ürünler üzerindeki transit tehlikelerinin (titreşim, şok, sıkıştırma, sıcaklık ve nem) etkilerini öngörmelerine, tasarlamalarına ve hazırlamalarına olanak tanır. Bu özellikle ev teslimatı için önemlidir, çünkü transit hasarı sonunda müşteri tarafından alınacak ve tüketici deneyimini ve marka değerini olumsuz etkileyecektir. Transit hasarı, ürünün ve ambalajın her ikisinin de atık haline gelmesi nedeniyle en kötü sürdürülebilirlik sonucudur. Bu, ürüne bağlı olarak ambalajın çevresel etkisinden beş ila 30 kat daha fazla olarak tahmin edilmektedir. Hasar önleme, iadeler ve değişimler nedeniyle gereksiz ek sevkiyatları da azaltır.

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds