Alibaba Group ve NextPlat el sıkıştı, yeni e-ticaret programı başladı

NextPlat, küresel bir e-ticaret sağlayıcısı olarak, Alibaba Group Holding Limited ile bir tedarikçi kaynak anlaşması imzaladığını ve Amerikan şirketlerinin ürünlerini Çinli tüketicilere kolayca satmalarını sağlayacak yeni bir e-ticaret programı başlattığını duyurdu. Bu anlaşma ile NextPlat, Tmall Global e-ticaret platformunu kullanma hakkına sahip olacak ve müşterilerine Çinli tüketicilere ürün satma imkanı sunacak. NextPlat müşterileri, öncelikle Amerika Birleşik Devletleri’nde ve tüm Amerikalar’da ürün üreten şirketleri kapsıyor.

Alibaba ve NextPlat, Florida’da yeni e-ticaret geliştirme programını duyurdu

NextPlat, yeni e-ticaret geliştirme programları serisinin ilkini duyurdu. Bu programlar, işletmelere mevcut online satış kapasitelerini genişleterek, Çin pazarındaki yeni uluslararası müşterilere ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Florida e-ticaret geliştirme programının lansmanı, 24 Nisan 2023 Pazartesi günü Miami, Florida’daki The Hangar Coconut Grove’da resmi olarak duyurulacak. NextPlat, bu benzersiz e-ticaret geliştirme fırsatını ABD ve Kuzey Amerika’nın yanı sıra Orta ve Güney Amerika’daki işletmelere hızla genişletmeyi planlıyor. Alibaba Group Başkanı J. Michael Evans, etkinlikte ana konuşmacı olarak yer alacak. Alibaba’nın öncü B2C çapraz sınır platformu Tmall Global, Çinli tüketicilere ulaşmak için küresel markalar için birçok iş çözümü sunacak ve pazardaki fırsatları ve tüketici trendlerini de tartışacak.

İlk e-ticaret geliştirme programı, Florida merkezli işletmelerin ve üreticilerin ürünlerini potansiyel olarak milyonlarca yeni müşteriye pazarlamasına ve satmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Yeni geliştirme programı, NextPlat müşterileri için tamamlayıcı bir küresel e-ticaret çözümü sunacak ve Florida’daki ana ortaklarıyla olan ilişkilerini de kullanacak.

NextPlat ve Alibaba’nın işbirliğiyle gerçekleşen anlaşma, Amerikan şirketlerinin Çinli tüketicilere ürünlerini daha kolay bir şekilde ulaştırmasını sağlayacak. NextPlat, Tmall Global e-ticaret platformunu kullanarak Amerikan şirketlerine Çinli tüketicilere ürünlerini satma imkanı sunacak. Ayrıca NextPlat, Florida merkezli e-ticaret geliştirme programını başlatarak, Amerikan şirketlerine Çinli tüketicilere ürünlerini pazarlama ve satma fırsatı sunacak. Programın amacı, müşteriler için küresel e-ticaret çözümü sunarak, Florida’da bulunan işletmelerin ve üreticilerin potansiyel milyonlarca yeni müşteriye ulaşmasını sağlamaktır.

Alibaba Grubu Başkanı J. Michael Evans, Florida’da gerçekleşecek etkinlikte konuşma yapacak ve Tmall Global de işletmelerin pazarlama fırsatları ve tüketici trendlerini sunacak. Charles M. Fernandez, NextPlat’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su, işbirliğinin Amerikan şirketlerine yeni müşterilere ulaşma fırsatı sunacağını söyledi. Alibaba Grubu Başkanı Michael Evans ise, ABD şirketlerinin Çinli tüketiciler için değerli büyüme fırsatları sunduğunu belirtti ve NextPlat’in, e-ticaret, teknoloji ve işletme konularında deneyimli bir yönetim ekibine sahip olduğunu vurguladı.

NextPlat ve Alibaba Group’un iş misyonları ve hizmetleri

NextPlat Corp, birçok yüksek büyüme sektöründe ve fiziksel ve dijital varlıklar için piyasalarda faydalanmak amacıyla oluşturulmuş bir küresel e-ticaret platformu şirketidir. Şirket, işletmelerle işbirliği yapmayı ve onların çevrimiçi olarak, iç piyasada ve uluslararası olarak mallarını satma yeteneklerini optimize etmeyi amaçlıyor. Ayrıca müşterilerin ve ortakların e-ticaret varlıklarını ve gelirlerini optimize etmelerine olanak tanıyan bir hizmet sunuyor. NextPlat şu anda, dünya genelinde birçok küresel mağaza aracılığıyla müşterilere ses, veri, izleme ve IoT hizmetleri sunan Global Telesat Communications Ltd ve Orbital Satcom Corp iş birimleri aracılığıyla e-ticaret iletişim hizmetleri bölümünü işletiyor. Alibaba

Alibaba Group ise “her yerde iş yapmayı kolaylaştırmak” misyonuna sahip bir şirkettir. Şirket, ticaretin gelecekteki altyapısını oluşturmayı hedefliyor. Müşterilerinin Alibaba’da buluşacağı, çalışacağı ve yaşayacağı bir gelecek hayal ediyor. Ayrıca, 102 yıl sürecek iyi bir şirket olacaklarını düşünüyor.

Tmall Global ne zaman kuruldu? Hangi pazarda yer alıyor?

Alibaba Group’un Tmall platformunun bir uzantısı olan Tmall Global, 2014 yılında başlatıldı ve uluslararası ürün ve markalara yönelik artan Çinli tüketici talebini karşılıyor. Fiziksel operasyonlara ihtiyaç duymadan, yurtdışındaki markaların ve perakendecilerin Çinli tüketicilere ulaşmasını, marka farkındalığı oluşturmasını ve genel Çin stratejilerini oluştururken değerli tüketici bilgileri edinmelerini sağlayan birinci sınıf bir platform olarak hizmet veriyor.

Geleceğe dair planlar

Bu açıklamadaki belirli beyanlar ileriye dönük beyanlar teşkil ediyor. Bu beyanlar şirketin iş ve herhangi bir ürün, hizmet veya çözümlerinin kapasitesini ve başarısını içerir. “İnanmak”, “tahmin etmek”, “proje etmek”, “niyet etmek”, “beklemek”, “planlamak”, “gerekli olmak” ve benzeri ifadeler ve tüm ifadeler, tarihi gerçekler olmayan ifadelerin ileriye dönük beyanlar olduğunu belirlemek için tasarlanmıştır.

Bu ileriye dönük beyanlar, şirketin hedeflerinin tamamını veya bir kısmını veya şirketin daha önce bildirilen gerçek sonuçları, performansı (finansal veya işletme) gibi, bu ileriye dönük beyanlar tarafından açıklananların herhangi bir kısmını veya tamamını gerçekleştirememesi durumunda, bilinen ve bilinmeyen riskler, belirsizlikler ve diğer faktörlere tabidir. Şirketin büyümesi ve genişlemesi için yeni veri odaklı araçlar ve hizmetler başlatma ve amaçlandığı gibi büyüme ve genişleme konusunda başarılı olma kabiliyeti de dahil olmak üzere, bu faktörlerin herhangi biri şirketin bazı veya tüm hedeflerini veya daha önce bildirilen gerçek sonuçlarını, performansı (finansal veya işletme) gibi gerçekleştirmesine engel olabilir.

Daha ayrıntılı bilgi için, şirketin, gerçekleşme olasılığını ileriye dönük beyanlarda etkileyebilecek risk faktörleri hakkında SEC’ye (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) sunduğu belgelerde daha detaylı bilgi yer alıyor ve bu belgelere SEC‘in web sitesinden erişilebilir. NextPlat, bu basın bülteninde yer alan ileriye dönük beyanları güncelleme yükümlülüğü olmadığını ve burada yer alan bilgilerin yatırım tavsiyesi veya teklifi olarak yorumlanamayacağını açıkça belirtti.