Ara
Close this search box.

E-ticarette ödeme optimizasyonu ile satış artırma

E-ticarette ödeme

E-ticarette sepet terk etme oranlarının büyük çoğunluğunun e-ticarette ödeme yöntemlerinden kaynaklanan yetersizliklerden dolayı gerçekleştiği biliniyor. Sepet terk etme oranlarını düşürmek, müşteri ve satış kaybı yaşamamak ve sorunsuz bir müşteri deneyimi yaşatmak için e-ticaret firmalarının ödeme yöntemleri hususunda dikkatli olması öneriliyor.

İyi bir kullanıcı deneyimi sunmayan ve kullanıcıların dikkatini dağıtan sayfalar tüketiciyi kaybetmeye neden oluyor. E-ticarette ödeme süreci müşterileri uğraştırıyor ve gereksiz zaman kaybetmesine yol açıyorsa, bu durum satışların da azalmasına yol açıyor. Bu nedenle firmalar, satışları artırmak için ödeme süreci optimizasyonunu iyi yönetmek zorunda kalıyor. Satış hunisinin son aşamasında müşteri kaybetmemek ve daha fazla dönüşüm elde etmek için ödeme süreci optimizasyonu oldukça önem arz ediyor.

Tüketicinin ödemeye en yakın olduğu an

T-Soft Kurucu&CEO’su Ömer Arıkan, müşterilerin sanal mağazaya giriş yaptığı ilk andan ödemeyi yaptığı ana kadar satın almadan vazgeçebileceklerini belirterek, tüketicinin e-ticarette ödemeye en yakın olduğu anın, sanal mağaza içinde vazgeçme durumunda ve kayıpların en çok olduğu an da olabileceğini belirtti.

Arıkan, “Örnek vermek gerekirse, bin ziyaretçi sanal mağazayı açar, 500 tanesi ürün listelemeye geçer, 200 tanesi ürün detaylarını inceler, 50 tanesi satın almayı düşünür, 20 tanesi sepete ekler. Bu 20 kişinin hepsi siparişi sonuçlandırabilir veya ödeme adımlarında 10 tanesini daha kaybedebiliriz” şeklinde konuştu.

Müşteri ödeme adımları

Ömer Arıkan, tüketicinin para verme esnasında endişelerinin artmasının, harcama hissinin verdiği rahatsızlığın ve bunun gibi durumların önlenemeyecek durumlar olduğunu belirtirken, aynı zamanda bu noktada yapılabileceklerin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Müşterinin e-ticarette ödeme adımlarında özellikle mobil ara yüzlerde veri girişinin kolay olması, yeterli bilgiyle veri talebini sınırlandırma (hukuken veya muhasebesel olarak belki lazım olabilecek bilgiler yerine, olmazsa olmaz bilgileri talep etme), veri talep alanlarını gruplandırma (zihin karmaşayı kaldıramadığı durumda işlemi yarım bırakır.  O yüzden, şu an adres alıyorum, şimdi kargo seçimini yapın, şimdi ödemeyi tamamlayalım gibi sınıflandırmalar önemlidir), gereksiz içerikleri ortadan kaldırma önemlidir. Sitedeki kategoriler, kampanyalar, bannerlar bu aşamada müşteriyi başa döndürür ve tekrar bu noktaya gelme ihtimali olmayabilir. Bu sebeple madem sona yaklaşılmış, ödeme almak birinci öncelik olmalıdır.”

Kart saklama teknolojileri

T-Soft Kurucu&CEO’su Ömer Arıkan, kart saklama teknolojilerinin kredi kartı bilgi girişi ile uğraşmadan süreci sonlandırma noktasında faydalı birer araç olarak belirtti.

Arıkan, “Müşterinin yaygın deneyimi ile uyumluluk ise çok önemlidir. İnternetten daha önce 10 defa alışveriş yapmış ve her seferinde aynı ödeme adımlarından geçmiş tüketiciye, farklı bir deneyim sunmak çok daha kullanışlı bile olsa, başarısız sonuçlar verebilir. Bu yüzden en yaygın karşılaşılan ödeme adımlarına yakın bir kurguda, ufak dokunuşlarla iyileştirmeler en etkili sonucu verecektir” ifadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds