Ara
Close this search box.

E-ticaret sitesinde yapılan 3 hata… İşte hatalar ve çözümleri

E-ticaret

E-ticaret sitesini incelemek için, basit bir kontrol listesi kullanabilir ve web sitenizi bir kullanıcının gözüyle yeniden deneyimleyebilirsiniz. Bu şekilde, web sitenizdeki olası sorunları ve kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilecek hataları tespit edebilirsiniz.

Çevrimiçi mağazanızı oluştururken, müşterilerinizin işlem yaparken karşılaşabileceği zorlukları öngörmek ve mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak için çaba sarf etmek önemlidir. Bu nedenle, web sitenizin kullanılabilirliği, hızı ve genel görünümü gibi unsurları dikkate alarak, müşterilerinizin memnuniyetini sağlamaya yönelik önlemler almanız gerekmektedir.

e-ticaret

Dijital pazarlamacı olarak, 14 yıldır markalar ve bireylerle çalışarak çevrimiçi işletmelerinden en iyi sonuçları elde etmelerine yardımcı oldum. Bu nedenle, bugün, ziyaretçilerinizin alışveriş deneyimini etkileyebilecek veya hatta kesintiye uğratabilecek üç yaygın e-ticaret sitesinde mağaza hatasını tespit etmenize yardımcı olacak öneriler paylaşmak istiyorum. Bu hatalar, pazarlama yatırımınızdan sağlıklı bir getiri elde etmenizi engelleyebilir.

1. Sorun: Olumlu bir ilk izlenim bırakamama

Ortalama bir alışverişçinin her gün kaç web sitesini ziyaret ettiğini ve bunların ne kadarının kullanıcı dostu, güncel ve göz alıcı olduğunu hayal edin. Mağazanız da iyi görünmeli ve öne çıkmalıdır. Özellikle ilk kez online mağazanızı ziyaret eden kullanıcılar için bu çok önemlidir. Bu kullanıcılar genellikle hemen bir satın alma kararı vermek istemezler. Mağazanızda gezinmelerini veya hemen siteden ayrılmalarını etkileyecek faktörleri düşünmeniz gerekiyor.

Çözümü

  • Görsellerinizi gözden geçirin

Navigasyon düğmelerinden ürün fotoğraflarınıza kadar, e-ticaret sitesinde mağazanızın tüm unsurları, marka estetiğinizle uyumlu bir şekilde düşünceli bir şekilde tasarlanmalıdır.

web sitesi tasarımı

  • Sadece teknik sorunlara dikkat edin

Tüm sitenin hızlı yüklendiğinden ve sorunsuz çalıştığından emin olun. Ürün sayfaları, ödeme ve sepet işlemleri gibi özelliklerin tümü sorunsuz çalışmalıdır.

Bozuk bağlantılar, boş sayfalar, örtüşen öğeler ve okunamayan yazı tipleri gibi şeyler alışveriş sürecini sadece rahatsız edici değil, aynı zamanda güvensiz gibi görünüyor. Bir kullanıcı, dikkatsiz, ihmalkar bir işletmeyi temsil ettiği görünen bir mağazaya parasını güvenle emanet etmeye istekli değildir ve bu da hedeflediğiniz itibar değildir.

  • Mobil versiyonunu kontrol edin

Site görünümünü özellikle mobil cihazlarda nasıl gösterdiğine dikkat edin. Trafikin çoğu akıllı telefonlardan geldiği için, bunlar için optimize etmek hayati önem taşır. Yazı tiplerinin tüm popüler ekran boyutlarında kolayca okunabilir olduğundan, resimlerin yeterince büyük olduğundan ve banner ve pop-up’ların örtüşmediğinden emin olun.

web sitesi tasarımı

2.Sorun: Karar Verme Süreci İçin Önemli Detayların Eksikliği

Online alışveriş yaparken ürünü tutmak, dokunmak veya incelemek için bir fırsatları olmadığı için müşteriler, sadece sizin sağladığınız detaylara güvenebilirler. Eğer web sitenizdeki bilgiler, ürünleriyle ilgili sorularını yanıtlamaya yetmiyorsa, müşteriler kesinlikle sizden alışveriş yapmayacaklardır.

Çözümü

  • Kataloğunuzu tekrar kontrol edin

Ürün yelpazeniz düzenli bir şekilde organize edilmiş ve anlaşılır, kolay gezinilebilir kategorilere ve alt kategorilere ayrılmış mı? Yanlışlıkla yanlış kategoriye düşen mükemmel bir ürünü atlamak çok üzücü olur.

web sitesi tasarımı

  • Ürün sayfası içeriğini geliştirin

Ziyaretçilerin aradıklarını bulmaları için gereken zaman ve çabayı en aza indirmek için tüm ürün detaylarını bir yerde toplayın (yani, bir ürün sayfasında). Müşteriler arama yapmak zorunda kaldıkça, satın alma yapmadan ayrılmaları daha olası hale gelir.

Bu nedenle, ürün sayfaları kapsamlı bir ürün açıklaması içermelidir ve bu açıklamalar, teslimat seçenekleri, malzeme, üretici, boyut tabloları (uygunsa), teknik özellikler (uygunsa), müşteri yorumları vb. gibi tüm olası detayları içermelidir.

Son olarak, bir satın alma kararını etkileyebilecek en önemli ürün sayfası öğesi, ürün resimlerinin kalitesi ve miktarıdır. Olabildiğince çok sayıda farklı açıdan çekilmiş yüksek çözünürlüklü fotoğraflar yüklemek ve fotoğrafların ürünün renginden dokusuna kadar ayrıntılı bir şekilde gösterilmesini sağlamak önemlidir.

  • Tüm mağaza sayfalarındaki metinleri okuyun

Web sitenizdeki tüm metinleri inceleyin ve düzenleyin. Yazım hatalarını arayın ve bir düzeltmen tutmanızı düşünün. Bu, genellikle profesyonel olmadığı düşünülen dilbilgisi veya yazım hatalarından rahatsız olan müşterilerin kaybolmasını önleyebilir.

3. Sorun: Güven İnşa Edecek Bilginin Eksikliği

Online alışveriş yaparken ürünü tutmak, dokunmak ve incelemek gibi bir fırsat yoktur, müşteriler sadece sunduğunuz detaylara güvenebilirler. Eğer ürün sorularını web sitenizdeki bilgilerle cevaplayamazlarsa, kesinlikle sizden alışveriş yapmayacaklardır.

Çözümü

  • Katalogunuzu tekrar kontrol edin

Ürün yelpazeniz düzenli olarak kategorilere ve alt kategorilere ayrılmış ve anlaşılması kolay olan bir şekilde mi sunuluyor? Mükemmel bir ürünün yanlışlıkla yanlış kategoriye düşmesi çok büyük bir kayıp olur.

  • Ürün sayfası içeriğini geliştirin

Ürün ayrıntılarını bir yerde toplayın (yani, ürün sayfasında) ziyaretçilerin aradıklarını bulmak için harcadıkları zaman ve çabayı en aza indirgemek için. Bir müşterinin bilgi aramak için harcadığı süre ne kadar uzun olursa, satın almaksızın ayrılma ihtimali o kadar artar.

Bu nedenle, müşteri yorumları, teslimat seçenekleri, malzeme, üretici, boyut grafikleri (uygunsa), teknik özellikler (uygunsa) gibi tüm olası ayrıntıları içeren kapsamlı bir ürün açıklaması içermelidir.

Son olarak, satın alma kararını etkileyebilecek en önemli ürün sayfası öğesi, ürün görüntülerinin kalitesi ve miktarıdır. Mümkün olan en yüksek çözünürlüklü fotoğrafları, farklı açılardan çekilmiş ve ürünü renkten dokuya kadar ayrıntılı bir şekilde gösteren resimleri yüklemek önemlidir.

  • Tüm mağaza sayfalarındaki metinleri okuyun

Web sitenizin tüm metinlerini gözden geçirin ve düzenleyin. Yazım hatalarını arayın ve bir düzeltmen kiralamayı düşünün. Bu, genellikle profesyonel olarak kabul edilmeyen kötü dilbilgisi veya yazım hatalarından rahatsız olan müşterileri kaybetmekten kurtarabilir.

 

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds