Ara
Close this search box.

E-ticaret ambalajlama pazarı 66 milyar dolara ulaşacak

Avrupa Birliği e-ticaret

Araştırmada, e-ticarette ambalajlama malzemeleri (Kağıt ve Kağıt Kartonu, Plastik, Cam ve Diğerleri), Ambalajlama Türleri (Esnek {Çantalar ve Poşetler, Bantlar, Sarma ve Filmler ve Posta Kutuları} ve Sert {Düz Kutular, Şişeler, Kartonlar, Kapaklı ve Kilitli Kaplar ve Tepsiler}), Kullanıcı Türleri (Gıda ve İçecekler, İlaçlar, Kişisel Bakım ve Kozmetik, Elektronik ve Elektrikli Cihazlar, Giyim ve Aksesuarlar, Otomotiv ve Diğerleri) gibi ana segmentler incelendi.

Araştırmanın sonuçlarına göre, e-ticaret ambalajlama pazarı önemli bir büyüme potansiyeline sahip. Gıda ve içecekler, ilaçlar, kişisel bakım ve kozmetik, elektronik ve elektrikli cihazlar, giyim ve aksesuarlar, otomotiv gibi farklı endüstrilerdeki tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun ambalajlama çözümleri sunulacak. Pazarın büyümesi özellikle esnek ambalajlama türleri için hızlı bir şekilde artacak.

2022 yılında 43,10 milyar dolar olarak kaydedilmişti

Küresel e-ticaret ambalajlama pazarı payı 2022 yılında 43,10 milyar dolar olarak değerlendirildi ve 2022’den 2029’a kadar olan süreçte %5,7 CAGR ile 45,21 milyar dolardan 66,51 milyar dolara yükselmesi öngörülüyor. E-ticaret endüstrisinin genişlemesi, gelişmekte olan ekonomilerdeki artan gelir düzeyi ve artan akıllı telefon kullanıcıları pazarın yayılmasını tetikleyen faktörlerdir. Ayrıca, yüksek indirim oranları, evde teslimat kolaylığı ve birleştirilmiş paketler gibi çevrimiçi alışverişin sunduğu avantajlar müşterileri çevrimiçi alışveriş yapmaya teşvik ederek pazarın genişlemesini destekliyor. Bu bilgi, Fortune Business Insights tarafından “E-Ticaret Ambalajlama Pazarı, 2022-2029” başlıklı raporunda sunuluyor.

E-ticaret ambalajlama pazarında anahtar oyuncular

  • Amcor plc (İsviçre)
  • Mondi Group (İngiltere)
  •  International Paper Company (ABD)
  • Smurfit Kappa (İrlanda)
  • DS Smith (Londra)
  • Klabin S.A (Brezilya)
  • Georgia-Pacific LLC (ABD)
  • Rengo Co., Ltd. (Japonya)
  • Orora Packaging Australia Pty Ltd (Avustralya)
  • Berry Global (ABD)
  • Sealed Air (ABD)
  • Transcontinental Inc. (Kanada)

Kağıt ve Mukavva malzeme segmentinde baskın konumda

Malzeme bazında, pazar kağıt ve mukavva, plastik, cam ve diğerleri şeklinde segmentlere ayrılmıştır. Kağıt ve mukavva segmenti, yenilenebilir ve sürdürülebilir doğası nedeniyle baskın bir segmenttir. Fosil yakıt tabanlı plastik ambalajların aksine, geri dönüştürülebilir kağıt kutular bugünün çevre bilincine sahip tüketicileri için en iyi seçenektir.

Rijit Ambalajlama Talebindeki Artış Pazarı Canlandıracak

Ambalaj türü bazında, pazar esnek ve rijit olarak segmentlere ayrılmıştır. Rijit segment, en hızlı büyüyen ambalaj segmentidir. Rijit ambalaj, oluklu kutular, şişeler, kartonlar, menteşeli ve kapaklı konteynerlar ve tepsiler şeklinde daha ayrıntılı bir şekilde sınıflandırılır. Rijit ambalaj türleri arasında, oluklu kutular segmenti en büyük paya sahiptir. Oluklu kutular, beyaz eşya, elektronik ürünler, şarap, meyve ve sebze gibi ağır ürünleri taşımak için yaygın olarak kullanılır. Benzer ürünleri aynı kutuda dağıtmak için toplu bir sevkiyatçı olarak sıkça kullanılırlar.

Giyim ve aksesuarlar 2023 yılında da büyümeye devam ediyor

E-ticaret ambalajlama pazarı, malzeme, ambalaj türü ve kullanıcı segmentleri bazında incelenerek paylaşılan rapora göre, 2021 yılında %34,8’lik pazar payıyla en büyük segment olan “giyim ve aksesuarlar”, Asya ülkelerinde kolayca bulunan hammadde kaynakları, yükselen gelir düzeyleri ve düşük maliyetli iş gücü imkanları sayesinde büyümeye devam ediyor. Raporda, diğer kullanıcı segmentleri arasında gıda ve içecekler, ilaç, kişisel bakım ve kozmetik, elektronik ve elektrikli ürünler, otomotiv ve diğerleri bulunuyor.

Ambalajlama pazarında kullanılan malzemelere gelince, kağıt ve karton malzemeleri, plastik, cam ve diğerleri şeklinde sınıflandırılmaktadır. Yenilenebilir ve sürdürülebilir özelliği nedeniyle kağıt ve karton malzemeler, bu alanda en yaygın kullanılan malzeme olma özelliğini taşımaktadır. Özellikle fosil yakıt temelli plastik ambalajların aksine, geri dönüştürülebilir kağıt ve karton ambalajlar, günümüzde çevre dostu tüketiciler için en iyi seçenek olarak öne çıkmaktadır.

Koli kutuları en büyük paya sahip

Ambalaj türleri ise esnek ve sert ambalajlar olarak ikiye ayrılmaktadır. Sert ambalajlar, koli kutuları, şişeler, kartonlar, menteşeli ve kapaklı kaplar ve tepsiler olmak üzere farklı alt kategorilere ayrılmaktadır. Sert ambalajlar arasında özellikle koli kutuları segmenti en büyük paya sahip olmakla birlikte, ağırlık olarak daha büyük ürünleri taşımak için sıklıkla tercih edilmektedir.

Coğrafi olarak ise e-ticaret ambalajlama pazarı, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Latin Amerika ve Ortadoğu ve Afrika olarak beş bölgeye ayrılmaktadır.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds