Ara
Close this search box.

En fazla milyardere sahip şehirler açıklandı

En fazla milyardere sahip şehirler

Dünyanın en fazla milyardere sahip şehirlerini açıklayan Forbes, “En Çok Milyardere Sahip Şehirler 2023” listesini yayınladı. Forbes’un yayınladığı listede Çin metropolleri çoğunlukla yer aldı.

En fazla milyardere sahip ülke olan ABD’nin yalnızca iki şehri listede ilk 10’a girmeyi başardı. Fakat listenin lider şehri, toplam 101 milyarder ile New York City oldu. Şangay ve Pekin ise listenin üçüncü ve dördüncü sırasında yer aldı.

En fazla milyardere sahip şehirler

New York City

Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan New York City, en fazla milyardere sahip şehirler listesinde ilk sırada yer alıyor. Şehirde yaşayan milyarder sayısı 10, milyarderlerin toplam serveti ise 616,8 milyar dolar olarak belirtildi. 8,4 milyonluk şehirdeki en zengin isim ise 94,5 milyar dolarlık serveti ile Michael Bloomberg oldu.

Hong Kong

En fazla milyardere sahip şehirler listesinde 2. sırada yer alan Hong Kong’da milyarder sayısının 70, milyarderlerin toplam servetinin de 286,6 milyar dolar olduğu açıklandı. 7,4 milyon nüfusa sahip Hong Kong’un en zengin ismi ise 29,5 milyar dolar serveti ile Lee Shau Kee oldu.

Pekin

Çin’in Pekin şehrinde yaşayan milyarder sayısı 68 olarak açıklanırken, milyarderlerin toplam servetinin 247,2 milyar dolar olduğu belirtildi. Şehrin en zengin ismi ise 45 milyar dolar serveti ile Zhang Yiming olarak açıklandı. Pekin şehrinin nüfusunun ise 21,5 milyon olduğu bilgisi yer aldı.

Şangay

Çin’den listede yer alan başka bir şehir ise Şangay oldu. Milyarderlerin toplam servetinin 181,9 milyar dolara ulaştığı 26,3 milyonluk Şangay’da, milyarder sayısı 65 oldu. Şehrin en zengin isminin 30,2 milyar dolarlık serveti ile Colin Zheng Huang olduğu belirtildi.

Londra

İngiltere’nin başkenti Londra’nın 8,9 milyon nüfusu içerisinde milyarder sayısının 63 olduğu ifade edildi. Milyarderlerin toplam servetinin 294,9 milyar dolar olduğu, 32,1 milyar dolar serveti ile şehirdeki en zengin ismin ise Len Blavatnik olduğu açıklandı.

Moskova

11,9 milyonluk nüfusu ile Moskova’da yaşayan milyarder sayısının 61 olduğu bilgisi listede yer aldı. Milyarderlerin toplam servetinin 307,1 milyar dolara ulaştığı belirtildi. Moskova’da yaşayan en zengin isim ise 23,7 milyar dolarlık serveti ise Vladimir Potanin olduğu görüldü.

Mumbai

Listede Hindistan’dan yer alan iki şehirden biri olan Mumbai, 13 milyon nüfusa sahip. Şehirde yaşayan milyarder sayısı ise 56 olarak açıklanırken, Mumbai’de yaşayan milyarderlerin toplam serveti ise 276,4 milyar dolar olarak belirtildi. Şehirde yaşayan en zengin isim ise 83,4 milyar dolar serveti ile Mukesh Ambani oldu.

Shenzhen

Çin’in listede yer alan şehirlerden bir diğeri Shenzhen oldu. 12,5 milyon nüfus içerisinde yaşayan milyarder sayısının 54, milyarderlerin toplam servetinin de 246 milyar dolar olduğu belirtildi. Şehirdeki en zengin ismin ise 35,3 milyar dolarlık serveti ile Ma Huateng olduğu bilgisi yer aldı.

Singapur

Singapur’un nüfusunun 5,5 milyon, şehirde yaşayan milyarder sayısının ise 46 olduğu açıklandı. Şehirde yaşayan en zengin isim ise 14,3 milyar dolar serveti ile Goh Cheng Liang oldu. Şehirde yaşayan milyarderlerin toplam servetinin değeri ise 133,3 milyar dolar olarak belirtildi.

Delhi

Milyarder sayısının 37 olarak açıklandığı 17 milyon nüfuslu Delhi’de yaşayan milyarderlerin toplam servetinin 116,4 milyar dolar olduğu görüldü. 25,6 milyar dolar serveti ile şehrin en zengin isminin Shiv Nadar olduğu açıklandı.

San Francisco

815 bin nüfusu ile San Francisco’da yaşayan milyarder sayısının 37 olduğu ve şehirde yaşayan milyarderlerin toplam servetinin 114,2 milyar dolar değerinde olduğu belirtildi. Şehrin en zengin isminin ise 9,3 milyar dolarlık serveti ile Brian Chesky olduğu açıklandı.

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds