Ara
Close this search box.

E-ticaret o ülkede sekteye uğradı! “Yasa dışıdır, takip edilmeli”

e-ticaret

Devlet yetkilisi e-ticaret platformlarında artan kullanılmış giysi satışında doğru veri sağlanması gerektiğini söyledi.

Endonezya Kooperatifler ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Bakanı Teten Masduki, e-ticaret platformlarında artan kullanılmış giysi satışıyla ilgili doğru veri sağlanması için çağrıda bulundu. İthal kullanılmış giysilerin büyük ölçekte ambalajlanarak satıldığına dikkat çeken Masduki, bunun yasa dışı olduğunu ve ilgili kurumlar tarafından takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Ürünün bilgilerinin satış için değiştirilmesi süreci zorlaştırıyor”

Teten, e-ticaret temsilcileriyle yaptığı görüşmede, Jakarta’nın hem yukarı hem de aşağı havzasından ithal kullanılmış giysi satışını ortadan kaldırmak için birlikte çalışmayı kabul ettiklerini belirtti. Ancak, satıcıların ürün adlarını, anahtar kelimelerini ve fotoğraflarını değiştirerek satış yapabilmesi nedeniyle bu konunun yönetiminin zor olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Teten’in çağrısı sonrası birçok yayın ve dükkanın kullanılmış giysi satışını durdurduğu bildirildi. Ancak, konuyla ilgili olarak daha fazla düzenleme ve takip yapılması gerektiği ifade ediliyor.

e-ticaret-teten-masduki

Yasa dışı ürünler toplatılacak, e-ticaret can suyu verilecek

Endonezya’da e-ticarette yaşanan sorunlar, ülkedeki online alışveriş pazarının büyümesine engel olmaya devam ediyor. Son zamanlarda, 2. el kıyafet ithalatının yasaklanması haberleri, kullanılmış giysilerin satışında anahtar kelime değişikliği ve yasa dışı ürünlerin azaltılması gibi konular gündemdeydi.

Endonezya e-Ticaret Derneği (IDEA) Lojistik Başkanı Alex Chandra, e-ticaret sektöründe kaldırma ve veri taleplerinin zaten ilgili bakanlık ve kurumlardan gelen düzenlemelere uyulması gerektiğini belirtti. IDEA, kullanılmış giyim ürünlerinin satışını azaltmak için ilgili bakanlık ve kurumlarla koordinasyonu sürdürerek yasa dışı ürünlerin bir an önce çözüme kavuşturulması için çalışıyor.

e-ticaret
e-ticaret

Kullanılmış giysilerin satışında anahtar kelime değişikliği ve yasa dışı ürünlerin azaltılması konularında konuşan bir diğer isim ise Even Even oldu. Even, kullanılan kelimenin popülerleşmesiyle çuvallar yerine sıradan kıyafet fotoğraflarının kullanılmaya başlandığını belirtti. Ayrıca, IDEA’nın yasa dışı ürünler bulması durumunda derhal harekete geçmek için halktan destek istediğini ifade etti.

Endonezya’da e-ticaretin gelişmesi yasaklarla engelleniyor

Endonezya’daki e-ticaret sektörü, ülkedeki nüfusun genişlemesi ve internet kullanımının artmasıyla hızla büyüyor. Ancak, sektörde yaşanan sorunlar, online alışveriş pazarının büyümesini engelliyor.

IDEA’nın yasa dışı ürünlerin azaltılması ve kullanılmış giysilerin satışının azaltılması için yaptığı çalışmalar, Endonezya’daki e-ticaret sektörünün daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilir.

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds