Ara
Close this search box.

Zincir marketler deprem hasarlarını bildirmeye başladı

Zincir marketler

Zincir marketlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamalara Şok 250, BİM 250, Migros 66, Bizim Toptan 4 ve CarrefourSA 2 mağazasının deprem dolayısıyla hasar aldığını duyurdu. Hasar tespit çalışmaları hali hazırda devam ettiği için mevcut sayıların önümüzdeki günlerde artabileceği de ifade ediliyor.

Şok Marketler, deprem bölgesinde önemli derecede etkilenen mağaza sayısının yaklaşık 250 olduğunu duyurdu. Öngörülere göre depremden önemli derecede etkilenen bu mağazalar kalıcı olarak kapanacak. BİM’in de depremde hasar görmüş ve kalıcı olarak kapalı kalacak mağaza sayısının yaklaşık 250 olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca BİM’in Malatya bölge deposu da kısmi hasardan dolayı lojistik faaliyetlerinin geçici olarak diğer bölge depolarına kaydırıldı.

Hasarlı mağazaların faaliyete geçip geçmeyeceği belirsiz

Migros, 31 Ocak 2023 itibarıyla ülke genelinde 2 bin 927, depremden etkilenen 10 ilde ise kiralık ve sigortalı 228 mağazaya sahip olduğunu bildirdi. Güncel tespitlere göre Migros’un deprem bölgelerinde bulunan 66 mağazası kullanılmaz durumda.

CarrefourSA’nın, afet bölgesinde 12’si bayi olmak üzere toplam 32 mağazası bulunuyor. Bunlarda hasar alan 2 mağazanın faaliyetlerine yeniden başlayıp başlamayacağı ise teknik incelemeler neticesinde kesinleşecek.

1 adet Bizim Toptan ve 23 Seç market kullanılamaz durumda

Deprem bölgesinde hizmet veren diğer zincirler marketlerden Bizim Toptan’ın 1 adet ve franchise sistemiyle hizmet veren Seç’in 23 mağazası kullanılamaz durumda. Bunlardan 3’ünün aldığı hasar ciddi boyutta. Ayrıca Seç’in bölgede yer alan bir deposu raf hasarından dolayı faaliyetleri diğer üç deposuna kaydırdı. 4 mağazamızın da mümkün olan en kısa sürede yeniden hizmet verebilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds