Lojistikçiler, TIR’ları seferber etti

lojistik

Uluslararası taşımada kullanılan onlarca TIR ve konteyner, AFAD ve Kızılay gibi yardım kuruluşlarının hizmetine sunuldu. Yetkililer, yolların gereksiz yere meşgul edilmemesi uyarısında bulundu.

Uluslararası yük taşımacılığı yapan lojistik şirketleri ve ilgili dernekler, deprem bölgelerine yardım için seferber oldu. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), afet kriz masaları oluşturarak, AFAD ve Kızılay’ın talepleri doğrultusunda uluslararası çalışan TIR’larını ve konteynerleri yardım malzemesi taşınması için seferber etti.

UND, sabah saatlerinde üyelerine ait 25 TIR’ı AFAD’ın hizmetine sundu. TIR’lar İstanbul’dan bölgeye gönderilecek olan yardımları Sabiha Gökçen Havalimanı’na taşıdı. Yardım malzemeleri havalimanında kargo uçaklarına yüklenerek bölgeye ulaştırıldı.

UND 50 tırı hazır bekletiyor

EKONOMİ gazetesinin haberine göre; UND yetkilileri, AFAD ve Kızılay’ın ihtiyaçları doğrultusunda deprem bölgesine göndermek üzere 50’ye yakın TIR’ı hazır beklettiklerini söyledi. Araçların ilgili yerlere ulaştırılması için bilgi bekleniyor. UND’nin deprem bölgesi ve çevre illerde faaliyet gösteren üyeleri de kendi bulundukları illerde de kriz masası kurup oradaki belediyelerin yardım malzemelerini taşıyor.

680 üyesi bulunan UTİKAD da kara, deniz, hava ve demiryoluyla her türlü lojistik desteği sağlamak için hazır olduğunu bildirdi. Afet kriz masası oluşturan UTİKAD, AFAD ile koordineli çalışacak.

Önde gelen şirketler desteğe hazır

Diğer yandan Mars, Ekol, Arkas gibi Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketleri de belediyelere ve ilgili yardım kuruluşları ile iletişime geçerek, her türlü lojistik desteğe hazır olduklarını bildirdi.