Ara
Close this search box.

Elsiva’ya ilk haftasında 325 bin kombin önerisi soruldu

Elsiva

Türkiye’nin önde gelen perakende markalarından LC Waikiki, geçtiğimiz hafta yapay zeka algoritması ile müşterilerine kişiselleştirilmiş kombin ve ürün önerileri sunan dijital stil danışmanı Elsiva’yı tanıtmıştı

120 bin kişi ile buluştu

LC Waikiki E-ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş, LinkedIn’den bir paylaşım yaparak Elsiva’nın, ilk haftasında 120 bin kişi ile buluştuğunu, dijital stil danışmanına 325 bin kombin önerisi sorulduğunu duyurdu. Yiş, dijital stil danışmanına yeni özellikler eklendiğini; “vücut tipi”nin de sorular arasında yer alacağını belirtti.

Elsiva nedir?

Elsiva, kullanıcıların kişiselleştirilmiş ürün ve kombinlere ulaşmasını sağlayan, öğrenen ve sürekli gelişen bir yapay zeka algoritmasına sahip. Bu algoritma, görsel tarama teknolojisiyle LC Waikiki kombinleri ve sosyal medyadaki trend kombinlerden oluşan ve sürekli genişleyen bir veri havuzundan besleniyor.

Dijital stil danışmanı bir moda danışmanı gibi sorduğu sorularla kişiye özel kombin ve ürünler getirirken, kullanıcıların sevdikleri için de özel ve kişiselleştirilmiş öneriler bulmasını sağlayabiliyor. Dünyanın en çok danışanı olan stilisti, kişinin tarzına en uygun, yeni gelen, indirime giren ürünleri aramasına gerek kalmadan kullanıcıya ulaştırmayı hedefliyor.

Dijital stil danışmanından tavsiye istemek için öncelikle bazı sorulara cevap vermeniz gerekiyor. Size cinsiyet, yaş, tercih ettiğiniz stiller, sevdiğiniz renkler ve burcunuz soruluyor, bunların akabinde benzer birkaç stil oluşturuluyor ve son olarak bu stillerden bazılarını seçmeniz isteniyor. Daha sonra tarzınıza uygun kombin ve ürünler karşınıza çıkıyor. Son olarak istediğiniz ürün veya ürünleri satın alabiliyorsunuz. 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds