Ara
Close this search box.

Dünyanın en iyi restoranı Noma e-ticarete başlıyor

Noma

Dünyanın en iyi restoranı olarak adlandırılan Noma‘nın restoran olarak hizmet verme biçimini bırakarak e-ticarete yöneleceği açıklandı. Michelin yıldızlı restoranın artık e-ticaret üzerinden operasyonlarını sürdüren tam zamanlı bir gıda laboratuvarına dönüşeceği açıklandı.

Yüksek standartlarda hizmet vermenin yüksek maliyetlere sebep olduğu ve sürdürülebilir olmadığı için restoranın kepenk indirmesine karar verildiği belirtildi. Restoranın şefi olan ve çağın en etkili şefi olarak nitelendirilen René Redzepi, bir yandan yüksek kaliteli ürün üretirken 100 personel çalıştırmanın ve aynı anda fiyatları piyasanın kaldırabileceği ölçüde tutmanın uygulanabilir olmadığını söyledi.

Noma 3.0

Maliyetlerin sürdürülebilir olmamasından dolayı Redzepi, restoranın 2024’ün sonunda kapatılacağını ve e-ticaret için sadece yeni gıdaların üretileceği tam zamanlı bir laboratuvara dönüştürüleceğini söyledi. Gıda alanında yeni ürünlerin geliştirileceği e-ticaret operasyonuna başlanacağı açıklandı. Restoranın, Noma 3.0 olarak yeniden ortaya çıkacağı aktarıldı. Yemek pişirme derslerinin çevrimiçi bir platform olan Projects serisine ürünler geliştirmek için dönüştürüleceği bilgisi paylaşıldı.

Şef Redzepi, kaliteli yemek endüstrisinin değişmesi gerektiğini fark ettikten sonra ünlü restoranı kapatma kararı aldığını söylüyor. René Redzepi, “Sektörü tamamen yeniden düşünmeliyiz. Bu çok zor ancak farklı bir şekilde çalışmalıyız.” dedi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds