Ara
Close this search box.

Çin’in e-ticaret devi Meituan, dijital Yuan hazırlıyor

Dijital Yuan

Çin Merkez Bankası tarafından geliştirilen dijital paranın 2023’te daha fazla kullanımı planlanıyor. Ülkenin en büyük elektronik ticaret şirketlerinden Meituan, ‘tavşan yılı’ kutlamaları için Çin Merkez Bankası tarafından geliştirilen dijital Yuan hediye edecek.

Çin’in en önemli tatil günlerinden olan “Ay Yeni Yılı” bu kez 22 Ocak gününe denk geliyor. 22 Ocak günü aile bireyleri ve iş arkadaşları birbirlerine içinde para bulunan ve “şans getirdiği varsayılan” kırmızı renkte zarflar armağan edecek.

Geçtiğimiz yıl Merkez Bankası, kullanıcılara sanal kırmızı zarflar gönderebilmelerini sağlayan bir uygulama hazırlamıştı. Bu sanal zarflarda Yuan cinsinden dijital jetonlar bulunuyordu. Bu yıl da, Meituan, belirlediği bir  pilot bölgesinin tüm sakinlerine, yeni yıl için sürpriz bir armağan kutusu alabileceklerini bildirdi.

Dijital Yuanlar gerçek Yuana çevrilebilecek

Sanal armağan kutularının bazılarında 88,88 Yuan (12,75 dolar) olacak. Daha şanslı olanlar ise içinde 888 dijital Yuan (129,39 dolar) bulunan zarfları alacak. Dijital paralar, Meituan ve ilişkili siteler üzerinden gerçek Yuana çevrilebilecek.

Çin kültüründe “8” rakamının şans getirdiğine inanılıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds