Ara
Close this search box.

IKEA, çevreci kargo hizmetine başladı

IKEA

İklim ve enerji krizlerine karşı duyarlı bir yaklaşım sürdüren IKEA, sürdürülebilir ve çevreci anlayışı ile güneş enerjisi ile çalışan kargo bisikletini sipariş teslimatlarında kullanıma aldı.

IKEA’dan güneş enerjili kargo bisikleti

IKEA’nın resmi renklerinden oluşan ve güneş enerjisi panellerinin yer aldığı kargo bisikleti ile küçük ve kısa mesafedeki ürünlerin teslimatının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Güneş enerjisi ile çalışan kargo bisikletinin pilot testlerinde olduğu açıklanarak ilk uygulamanın Hollanda’da gerçekleştirildiği belirtildi.

Pilot uygulamanın değerlendirilmesinden sonra IKEA’nın güneş enerjili kargo bisikleti ile teslimat ölçeğini büyütmeye ve dünyanın dört bir yanındaki tüm perakendecilerine,  eve teslimat filolarına daha sürdürülebilir, erişilebilir ve uygun maliyetli bir alternatif ekleme olanağı vermeye karar verdiği açıklandı.

Yüzde 98 daha az karbondioksit

Güneş enerjisi ile çalışan kargo bisikletinin SunRider olarak adlandırıldığı ve 100 km menzil sunduğu belirtildi. 150 kg yük taşıyabilen aracın tek seferde birden fazla ürünü kullanıcılara ulaştırabildiği ve modern dizel araçlardan yüzde 98 daha az karbondioksit yaydığı vurgulandı.

Inter IKEA Systems BV Sürdürülebilirlik Müdürü Helene Davidsson yaptığı açıklamada, “Bu SunRider motosikleti, IKEA ürün yelpazesinin kabaca yüzde 90’ını barındırabilir ve modern dizel kamyonetlerden yüzde 98 daha az karbondioksit yayar. için hem daha sürdürülebilir, hem uygun maliyetli hem de erişilebilir bir bakış açısıyla müşterilere yönelik hizmet sunumunu iyileştirmenin yeni yollarını keşfetmek önemlidir. Güneş enerjili kargo bisikleti tüm bunları yapıyor.” dedi.

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds