Ara
Close this search box.

2023’e girerken e-ticarette trendler neler oldu?

2023

U.S. Small Business Administration iş ortamında son yıllarda yaşanan değişimlerin küçük işletmeler için zor olduğunu ancak küçük işletmelerin değişimlere ayak uydurma konusunda iyi bir uyum yeteneği gösterdiklerini açıkladı. Yapılan araştırma ile gelecek yıl için küçük işletme sahiplerinin iyimser görüşler paylaştığı, yüzde 66’sının gelir artışı beklediği ve yüzde 50’den fazlasının da 2023’te işlerini büyütme hedefleri olduğu belirtildi.

2023 yılı için tam olarak ne olacağını tahmin etmenin zor olduğunu ancak iyi bir araştırma ile gelecek yıl için beklentilere sahip olmanın mümkün olduğunu ifade eden U.S. Small Business Administration,  2023‘e girerken trendleri açıkladı.

E-ticaret ve sosyal ticaret canlanmaya devam edecek

SBA’ya göre 2023 yılında, e-ticaret ve sosyal ticaret canlanmaya devam edecek. SBA, e-ticaretin yerinin inkar edilemeyeceğini ve küresel internet kullanıcılarının yarısından fazlasının her hafta çevrimiçi olarak bir şeyler satın aldığını belirtti.

SBA, bu rakamların yakın zamanda düşme eğilimi göstermeyeceğini açıkladı. Uzmanların, küresel e-ticaret endüstrisinin 2026 yılına kadar 8,1 trilyon dolara çıkacağı tahmini paylaşıldı.

E-ticaret alanında sosyal medyanın da ciddi bir oyuncu olarak ortaya çıktığı belirtilerek müşterilerin artık doğrudan Facebook ve Pinterest gibi platformlardan satın alma davranışı gösterdiğini açıkladı. İşletmelere satış modellerini bu gelişmelere göre ayarlamaları önerildi.

Çok kanallı strateji izlenmeli

E-ticaretin giderek daha da artacağı görüşünü paylaşan SBA,  müşterilerin yüzde 61’nin ürünleri satın almadan önce hala deneme isteğine sahip olduklarını vurgulayarak çok kanallı bir stratejinin daha faydalı olacağı öngörüsünü paylaştı.

İşletmelerin web sitelerinde chatbot teknolojilerini kurmalarını veya sesli arama için optimize etmelerini öneren SBA, mağazada otomatik ödeme gibi hizmetlerle müşteri beklentilerinin karşılanması gerektiğini açıkladı.

Güvenlik müşteriler için çok önemli

Bir diğer dikkat edilmesi gereken noktanın güvenlik olduğu açıklandı ve müşteriler için güvenlik konusunun önemli olduğu belirtildi. Veri toplamanın, gerçek bir müşteri endişesi olduğu söylenerek, alışveriş yapanların, özellikle çevrimiçi işlemler olağan hale geldikçe, bilgilerinin güvende olduğunu bilmek istediklerini açıkladı.

İşletmelerin e-ticarette doğru şeyleri yaparak, saygın ödeme sağlayıcıları kullanarak, dolandırıcılığı önleme araçlarına yatırım yaparak ve web sitelerine bir SSL sertifikası kurarak müşterilerini koruyabileceği ve marka güveni oluşturabileceği belirtildi.

Sürdürülebilir ürünler öne çıkıyor

Müşterilerin önemsediği ve işletmelerin dikkat etmesi gereken bir diğer konunun sürdürülebilirlik olduğu açıklandı. Çevresel sorumluluğun bugünün müşterisi için önemli olduğu ve her nesilden tüketicinin sürdürülebilir ürünler için daha fazla ödemeye hazır olduğu bilgisi paylaşıldı.

Tüketicilerin, yüzde 76’sının geçen yıl daha sürdürülebilir ürünler satın almak için bilinçli bir çaba sarf ettiği belirtildi. E-ticaret işletmelerinin ürünler için az atık içeren ambalajlar kullanmak gibi süreçlerle daha sürdürülebilir hale getirmenin yollarını bulmasının önemli olduğu söylendi.

Müşteri deneyimi en önemli konu

Müşteri deneyiminin hala en önemli konu olduğunu açıklayan SBA, müşterilerin deneyime hem fiyat hem de ürün kalitesinden daha çok değer verdiğini vurguladı. İşletmelerin ister çevrimiçi ister yüz yüze faaliyetlerinde, müşteri deneyiminin stratejilerinin odak noktası olması gerektiğinin altı çizildi.

SBA, Pop-up etkinlikleri düzenlemek gibi mağaza içi profilleri kişiselleştirmenin eğlenceli yollarını bulmanın işletmeler için faydalı olacağını öne sürdü. Çevrimiçi olarak sürükleyici bir deneyim yaratmanın önemi vurgulandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds