Ara
Close this search box.

SNG ECOMMERCE CLUB MEET UP’ta Rus pazarına giriş

SNG Ecommerce Club

WORLDEF International tarafından düzenlenen SNG ECOMMERCE CLUB MEET UP etkinliğinde “Ürünleri TOP’a Getirmek” başlıklı panelin katılımcımları TrueSeller temsilcileri Dmitry Zheleznyakov ve Vitaly Savvin, WildSeller Kurucu Ortakları Khan Odzhagov ve Yuriy Koipysh oldu. Panelin katılımcıları Türk ürünlerinin Rusça konuşulan ülkelerde satılması ve pazarın özellikleri hakkında ufuk açıcı bilgiler paylaştı.

“50 milyonu aşkın ciroya sahibiz”

TrueSeller temsilcisi Dmitry Zheleznyakov “B2B segmentinde çalışan şirketimizin Türkiye ile çok yoğun ilişkileri var. Uzun zamandır pazaryerlerinde satabileceğimiz Türk ürünlerine ulaşmaya çalışıyorduk. Oldukça büyük bir ekibe ve 50 milyonu aşkın ciroya sahibiz. Türkiye’den erkeklere yönelik kozmetik ve giyim ürünleri getiriyoruz” diyerek sözlerine başladı.

“Başlangıçta acente ile çalışın”

Türkiye’deki firmalarla çok büyük hacimde iş anlaşmalarıyla bu işe başladıklarını belirten Zheleznyakov, ürünlerin gönderimi sırasında başlangıçta mutlaka bir acente ile çalışılmasının gerekliliğini vurguladı. Acentelerin, ürünlerin Rusya’ya gönderimi sırasında Türkiye’deki firmalardan çok daha uygun fiyatlar alabildiğini belirten Zheleznyakov, “Lojistikten önce ürünlerin kalite kontrol safhası çok daha önemli. Türkiye her şeyi çok güzel ve kaliteli yapabiliyor. Kendi işini çok iyi yapan markalar var. Yıllardır bu konuda hiçbir sorun yaşamadık. Ancak gümrük konusunda endişe etmemek için kalite kontrol yapılması önemlidir.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin artık Çin gibi bir ihracat ülkesi olduğunu belirten WildSeller Kurucu Ortağı Khan Odzhagov ise “Ürünlerin kalite kontrol yapılmadan ülke dışına çıkarılması sorunlarla karşılaşmanıza sebep olur ve daha sonra ürünleri geri getirmek çok daha büyük sorunlara yol açar.” ifadelerini kullandı.

“Önemli olan çok satanlara girebilmek değil, orada kalabilmek”

Katılımcıların sorduğu “Trendleri nasıl belirliyor, ürünleri çoksatanlar listelerine nasıl çıkarıyorsunuz?” sorusuna, etki eden çeşitli faktörlerin toplamıyla ürünlerin çoksatanlara girebildiğini belirten Dmitry Zheleznyakov, “Bir ürünle çalışmaya başladığınızda ne yapmak istediğiniz önemli. Ürünleri çoksatanlara çıkarmak mı istiyorsunuz? Yoksa markayı mı tanıtmak istiyorsunuz? Biz genel olarak markaları tanıtma taraftarıyız. Öncelikle mağazalara ürünlerimizi verdik. Daha sonra Rusya’ya pazarlama yapan firmalara ürünlerimizi verdik. Şimdi ise pazaryerlerinde satılıyor ürünlerimiz. Bunun için bir algoritma geliştirmedik. Sadece bir markanın gelişmesi için gerekenleri yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

TrueSeller temsilcisi Vitaly Savvin ise “SEO ve reklam çalışmalarını ürünlerimizi çoksatanlar listelerine çıkarabilmek için birlikte yürütüyoruz. Böylece bütün aramaları kendi ürünlerimize çekebiliyoruz. Ancak ürünleri çok satanlar listelerine çıkarmak değil, orada kalabilmek önemlidir.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds