Ara
Close this search box.

Hepsiburada, üçüncü çeyrekte yüzde 66 büyüdü

Hepsiburada

2022 üçüncü çeyrek rakamlarının açıklanması ile Hepsiburada’nın yüzde 66 büyüme göstererek toplam satış hacminin 10,7 milyar TL’ye ulaştığı açıklandı. Üçüncü çeyrek performans sonuçlarının iyi gelmesinin ardından platform toplam satış hacmi 2022 yılı hedefini yükselttiğini duyurdu.

Hepsiburada’nın, 2022 üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı

Hepsiburada‘nın toplam satış hacminin üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66 artarak 10,7 milyar TL’ye ulaştığı açıklandı. Hepsiburada müşterilerinin platform üzerinden verdiği sipariş adedinin geçen yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 26’lık bir artış gösterdiği belirtildi.

Platformun, 2021’in üçüncü çeyreğinde 10,7 milyon olan aktif müşteri sayısının, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 11’lik artışla 11,8 milyon olduğu, 4,4 olan sipariş sıklığının ise 2022’nin üçüncü çeyreğinde yüzde 21 artarak 5,4’e çıktığı aktarıldı.

Açıklanan verilerde, Temmuz-Eylül döneminde platformun gelirlerinin 2021’in aynı dönemine göre yıllık bazda yüzde 6,9 artarak 3,3 milyar liraya ulaştığı belirtildi.

Aktif satıcı ve ürün sayısı artış gösterdi

Hepsiburada platformu içerisindeki satıcı sayısının da artış gösterdiği açıklanarak aktif satıcı sayısının, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 42 artış gösterdiği ve 94,3 bine yükseldiği açıklandı.

Satıcı sayısının artışına paralel şekilde Hepsiburada, geçen yılın eylül ayı sonu itibarıyla 76,9 milyon olan ürün sayısının 30 Eylül 2022 itibarıyla yüzde 89 artışla 145 milyona çıkararak ürün tekliflerini güçlendirdiği belirtildi.

Hepsiburada, 2021’in aynı çeyreğindeki 1,5 milyar net zarara karşı bu yılın üçüncü çeyreğinde 571,5 milyon lira net zarar bildirdiği ve faiz, vergi, amortisman ve amortisman (FAVÖK) değerinin eksi 1,25 milyardan eksi 638 milyona yükseldiği açıklandı.

Hepsipay kullanıcı sayısı 10 milyona ulaştı

Yapılan açıklama Hepsiburada olarak fintech alanında da ilerleme kaydedildiği belirtilerek, e-cüzdan ve ödeme geçidi çözümü sunan yeni nesil ödeme yöntemi Hepsipay’in, 2022’nin 3. çeyreğinin sonu itibarıyla 9,2 milyon, kasım ayında ise 10 milyon kullanıcıya ulaştığı söylendi.

Platform üzerinden yapılan toplam satışların yüzde 44’ünde ödeme yöntemi olarak Hepsipay’in tercih edildiği açıklandı. Hepsipay’in sunduğu Hemen Al Sonra Öde uygulamasının, 115 binin üzerinde müşteriye sonra ödeme ve kredi kartı limit sorunları ile uğraşmadan alışveriş yapabilme imkanı verdiği belirtildi.

Açıklanan rakamlar ile performans sonucunun iyi gelmesi ile Hepsiburada olarak daha önce 2022 yılının tamamı için duyurulan yüzde 60 civarındaki toplam satış hacmi büyümesi hedefinin yüzde 70 civarına yükseltildiği açıklandı.

“2022 yılı üçüncü çeyreğini güçlü bir performansla tamamladık”

Hepsiburada’nın açıklanan üçüncü çeyrek sonuçlarına dair değerlendirme yapan Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ 2022 yılı üçüncü çeyreğini güçlü bir performansla tamamladıklarını ifade ederek, “Üçüncü çeyrekte makroekonomik zorluklara rağmen kârlılık yolunda ilerlemeye devam ettik.” dedi.

Finansal teknolojiler alanında da ilerleme kaydetmeye devam ettiklerini belirten Emirdağ, Hepsipay gelişmiş müşteri doğrulama ve e-cüzdan yetenekleriyle alışveriş deneyimini zenginleştirecek yeni özellikler geliştirmeye odaklandı. Kasım ayı ortasında Hepsipay 10 milyon cüzdan kullanıcısını aştı. Müşterilerimize ve iş ortaklarımıza fayda yaratabilmek amacıyla tüm ekibimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Birlikte sadece e-ticarette değil, aynı zamanda finansal teknolojiler, lojistik, reklam hizmetleri ve benzeri alanlarda da güçlü kabiliyetlere sahip entegre bir teknoloji ekosistemi geliştirdik.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Yerli e-ticaret ekosistemi ve teknolojilerinin gelişmesine liderlik etme amacı taşıyoruz”

Hepsiburada olarak iş ortakları, teknolojileri, ticaret ekosistemi, ekipleri ve kültürleri ile Türkiye‘yi global arenada temsil eden bir marka olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıdıklarını söyleyen Murat Emirdağ, “Ülkemizde yerli e-ticaret ekosistemi ve teknolojilerinin gelişmesine liderlik etme ve müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırma gayemiz doğrultusunda, Türkiye’nin teknolojiyle ve e-ticaretle üretilen katma değerinin yine Türkiye’de yatırıma dönüşmesi ve küresel başarı hikayesi olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds