Ara
Close this search box.

Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı

Enflasyon

TÜİK Kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu verilere göre tüketici fiyatları Kasım’da aylık olarak yüzde 2.88, yıllık ise yüzde 84.39 yükseldi. Giyim ve ayakkabı fiyatlarının Ekim’e göre düşmesinin etkisiyle yıllık enflasyonda 18 ay sonra ilk gerilemenin kaydedildiği belirtildi.

Piyasa beklentisinin yıllık enflasyonun yüzde 84.78 gelmesi öngörüldü. Ekim’de enflasyon yüzde 85.51 olarak açıklanmıştı. Ancak TÜİK tarafından Kasım ayı yıllık enflasyon oranının yüzde 84.39 olarak açıklanması ile TÜİK verilerine göre Kasım ayında Mayıs 2021’den bu yana ilk kez yıllık enflasyonda düşüş yaşanmış olduğu görüldü.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grubun yüzde 35.87 ile haberleşme olduğu açıklandı. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grubun ise yüzde 107.03 ile ulaştırma olduğu belirtildi.

Giyim ve ayakkabıda düşüş

Bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grubun ise yüzde -1.42 ile giyim ve ayakkabı olduğu görülürken buna karşılık aylık olarak artışın en yüksek olduğu ana grubun yüzde 5.75 ile gıda ve alkolsüz içecekler olduğu açıklandı.

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişimin, Kasım’da bir önceki aya göre yüzde 2.73, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 76.18 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds