Alibaba yeni pazaryeri kurdu

Alibaba

E-ticaret devi Alibaba’nın, İspanya’da yeni bir pazaryeri açtığı duyuruldu. Alibaba’nın İspanya’da açtığı yeni pazaryerinin adı Miravia olarak açıklandı. Yeni platform ile markaları ve içerik oluşturucuları tüketicilerle buluşturmanın hedeflendiği belirtildi. Platformda, moda, güzellik, yemek ve yaşam tarzı ürünlerinin yer aldığı söylendi.

Bu yılın başlarında Çinli e-ticaret devi Alibaba’nın, mevcut çevrimiçi pazaryeri Lazada’yı Avrupa’ya genişlettiği açıklanmıştı. Yeni bir platform olan Miravia ile Alibaba yeni bir pazaryeri açtığını ve İspanya’daki varlığını genişlettiğini açıkladı. Miravia platformunda, influencer’lar tarafından oluşturulan özel içerik ve sanal makyaj deneme araçlarıyla tüketiciler için yeni bir alışveriş deneyimi yaratmak istedikleri aktarıldı.

Miravia’da uluslararası ve yerel markalar yer alıyor

Alibaba’nın Miravia adlı yeni girişimi olan pazaryerinde Disney, Lego, L’Oréal Paris, Delonghi ve daha fazlası gibi markaların yer aldığı belirtilirken yerel marka ve satıcıların da desteklendiği açıklandı. Munich, Cecotec and Silbon gibi tanınmış İspanyol markaları kapsamında yerel markaların ve satıcıların da platformda yer alacağı ve desteklendiğinin altı çizildi.

“Yerel ve küresel satıcıları rekabetçi tekliflerle destekliyoruz”

Miravia üzerinden satış yapmak isteyen markalaınr platform üzerinde kendi mağazalarını oluşturup tasarlayabilecekleri söylendi. Ayrıca İspanya’da açılan bu yeni platformda satıcıların ve markaların promosyonlar belirlemelerine, sadakat programları uygulamalarına ve müşterilerle etkileşim kurmalarına olanak tanındığı açıklandı.

Miravia Genel Müdürü Yann Fotaine, “Yerel ve küresel satıcılara yer açmak istiyoruz, tüm büyük ve küçük markaları rekabetçi teklifler ve kişiselleştirilmiş ve eğlenceli bir alışveriş deneyimi ile destekliyoruz” dedi.

İspanya’da 30 milyon online tüketici

İspanya’yı seçme nedenlerini İspanya’da ki online alışveriş yapan kişi sayısına dayandıran Fotaine, “30 milyon çevrimiçi tüketici olan ülke olarak İspanya, e-ticaret sektöründe en büyük potansiyele sahip Avrupa pazarlarından biridir. İnternette ve mobil teknolojide büyük bir penetrasyona sahip, bu da Miravia gibi bir platform için muazzam bir potansiyel anlamına geliyor.” dedi.

Amazon

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.