Ara
Close this search box.

E-ticaret rakamları Black Friday’de artış gösterdi

Black Friday

Kasım ayının başlaması ile yurtiçi ve yurtdışında e-ticaret firmaları tarafından tüketicilere sunulan çeşitli kampanya ve indirimler çevrimiçi alışveriş rakamlarının artışına olanak tanıdı. Kasım ayının sonunda yurtdışında Black Friday, yurtiçinde Efsane Cuma, Şahane Cuma gibi isimlerle adlandırılan kampanya dönemine dair yurtdışından rakamlar açıklanmaya başladı.

ABD’de e-ticaret rekor kıracak

Adobe Analytics’e göre, ABD’deki çevrimiçi harcamaların Black Friday için rekor kırması öngörüldü. Yüksek indirimlerin, tüketicileri yüksek enflasyon ortamında cezbederek yılın en büyük alışveriş etkinliğini güçlü bir şekilde başlattığı açıklandı.

Adobe Analytics’in ortaya koyduğu rakamlara göre, alışveriş yapanların Black Friday indirimleri kapsamında çevrimiçi olarak 9 milyar ila 9,2 milyar dolar arasında harcama yapmasının beklendiği açıklandı.

Cuma gününe ait Adobe verilerinin, çevrimiçi alışveriş yapanların tahmini 7,28 milyar dolar harcadığını gösterdiği belirtildi.

Black Friday’de çevrimiçi satışlar 9 milyar doları bulacak

Adobe’un Dijital İçgörüler baş analisti Vivek Pandya, “Her şeye rağmen e-ticaret talebi güçlü kaldı ve tüketiciler evden alışveriş yapmanın kolaylığına ve rahatlığına değer vermeye başladıkça, Black Friday çevrimiçi satışlarda ilk kez 9 milyar doları aşmaya hazırlanıyor” dedi.

Adobe, ABD’de Şükran Günü’nden Siber Pazartesi’ye kadar beş gün süren Siber Hafta’nın, bir önceki yıla göre yüzde 2,8 artışla 34,8 milyar dolar çevrimiçi harcama oluşturması beklendiğini açıkladı.

Black Friday’de müşteri sayısı yüzde 3,7 arttı

Avrupa için de Black Friday’e ait çevrimiçi alışveriş rakamları öngörüleri ve gerçekleşen satış rakamlarına dair veriler açıklanmaya başladı.

Avrupa’daki perakendecilerin, alışveriş yapanların kısıntıya gitmesi ve iş yapma maliyetlerinin artmasıyla kar marjlarının daralması nedeniyle genel tatil ticaret sezonunun en az on yılın en kötüsü olabileceğinden korktuğu belirtildi. Ancak ilk açıklanan rakamlara göre çevrimiçi alışveriş rakamlarının e-ticaret şirketleri tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

Sensormatic Solutions’tan alınan verilere göre, Birleşik Krallık genelinde Black Friday müşteri sayısının yıllık bazda yüzde 3,7 arttığı ve Birleşik Krallık’ da olumsuz durumlar yaşadıkları belirtilen perakendecilerin artan rakamlar kapsamında rahatlama yaşadıkları söylendi.

Birleşik Krallık’da pandemi öncesi seviyelere ulaşılamadı

Barclaycard Payments’tan alınan verilerde ise Black Friday ödeme işlemleri hacminin 2021’e kıyasla yüzde 3,2 arttığı belirtildi. Ancak Sensormatic tarafından açıklanan verilere göre müşteri sayılarının hala pandemi öncesi seviyelere göre yüzde 21,3 düşük seyrettiğinin altı çizildi.

Açıklanan veriler sonucunda ABD’de ye göre Avrupa’da Black Friday dönemine dair çevrimiçi alışveriş rakamlarının beklenenden düşük seviyede seyrettiği belirtildi. Buna karşılık ABD’de e-ticaret rakamlarının rekor seviyeye ulaşacağı öngörüsünün yapıldığı açıklandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds