Ara
Close this search box.

PrinWork, Türkiye’nin e-ihracat trafiğine hız kazandıracak

e-ihracat

ShipEntegra güvencesiyle hayata geçirilen PrinWork, e-ihracat platformlarında satış yapan global mağazaları, Türkiye’deki e-ihracat üreticileri ile eşleştirip paketleme, nakliye ve takip sürecini tek bir platformda kolayca yönetmelerini sağlamayı hedefliyor. Platform, binlerce üreticinin trend e-ihracat ürünlerini globale sunmasına olanak tanıyor. E-İhracat odaklı üretim yapan üreticiler ve global pazar yerlerinde online satış yapan satıcıların güçlerini birleştiren PrinWork, Türkiye’nin e-ihracat trafiğine hız kazandırmayı amaçlıyor.

“Türkiye’yi üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz”

e-ihracat
ShipEntegra ve PrinWork CEO’su Ali Ceylan

ShipEntegra ve PrinWork CEO’su Ali Ceylan konu hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de e-ihracat odaklı üretim yapan işletmeleri desteklemek için yola çıktıklarını belirten Ceylan, “Türkiye’deki üreticileri, global satıcı ile buluşturan bir platform oluşturmak için PrinkWork’u geliştirdik. Buradaki ilk hedefimiz mevcut satıcının daha aktif satış yapabilmesini sağlamak. İkinci hedefimiz de ShipEntegra ile uluslararası piyasalarda sağladığımız güven ortamı sayesinde doğru üretici ve doğru satıcıyı buluşturarak mevcutta işleyen çarkın daha verimli hale gelmesini sağlamak” dedi.

Türkiye’yi, global pazarda bir üretim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerine işaret eden Ceylan, “Bu kapsamda ulaşmak istediğimiz nokta, yurt dışında satış yapan firmaların ürettirmek istediği ürünleri Türkiye’den temin edebilmesini sağlayarak ülkemizin ihracatını dolayısıyla istihdamını artırmak. Tecrübelerimiz bize gösteriyor ki üreticiler üretmeyi iyi biliyor ama satamıyor, satıcılar da satmayı biliyor ama güvenilir elektronik ihracat odaklı kaliteli üreticileri bulamıyor. Numune sipariş veremedikleri için bazı riskler almak durumunda kalıyorlar. Bu da uçsuz bucaksız dijital dünyada elektronik ihracatın önündeki en büyük engel olarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

“Türkiye’de e-ihracatta yolun çok başındayız”

E-ihracat sektöründe trendleri yakalamanın oldukça önemli olduğunu hatırlatan Ali Ceylan, “Her ülkenin gün gün değişen bir alışveriş trendi var ve bu trendler belli platformlar tarafından takip ediliyor. Biz PrinWork ile trendleri takip ederek üretimlerini ve satışlarını bu yönde şekillendirip elektronik ihracatlarını büyütmelerini ve hız kazanmalarını hem üretici hem de tüketiciye garanti ediyoruz. Örneğin Amerika’da belli dönemlerde tercih edilen ürünleri ya izlenen bir filmden ya da gündemde olan bir konudan etkilenerek ortaya çıkan ürün talebini üreticimize bildirip, o ürünleri PrinWork’te ön plana çıkartıyoruz ve satıcıların da bu ürünleri Türkiye’deki üreticilerimizden temin etmelerini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de e-ihracatta yolun çok başında olunduğunun altını çizen Ceylan, şöyle devam etti; “Özellikle belirtmemiz gereken bir nokta var ki o da platformda yer alan üreticiler özenle seçiliyor ve numune gönderme kolaylığı ile hem üretici hem online satıcıya güvenli bir ortam sunuyoruz. Oluşturulan bu güven ortamı aynı zamanda para ve zamandan da tasarruf sağlıyor. Sınır ötesi e-ticaret pandemi ile oldukça hız kazandı biz de bu proje ile çok daha fazla hız kazandırmayı planlıyoruz.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds