Ara
Close this search box.

Çin’de Bekarlar Günü satışları açıklanmadı

Bekarlar Günü

Çin’de her yıl düzenlenen Bekarlar Günü online alışveriş kampanya döneminin bu yıl ki satış hacimleri açıklanmadı. Geçtiğimiz senelerde önemli satış rakamlarına ulaşılan Bekarlar Günü kampanya döneminin pandemi kısıtlamalarının ülke ekonomisinde yarattığı olumsuz etkiler nedeniyle geçmiş yıllara oranla daha düşük seviyelerde gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Bekarlar Günü satış hacimleri rakamları paylaşılmadı

1-11 Kasım arasında gerçekleşen online indirimli satışlar sona ererken, kampanya günlerine öncülük eden e-ticaret devi Alibaba ve rakibi JD.com, her yıl açıkladıkları brüt satış hacmini bu kez saklı tuttu.

Çin’in önde gelen e-ticaret şirketleri, Bekarlar Günü satışları hakkında olumsuz açıklamalar yapmazken, satış rakamlarının açıklanmamış olmasından dolayı bu yıl ki satış rakamlarının geçtiğimiz dönemlere göre düşük seviyelerde gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Alibaba’dan yapılan açıklamada, şirket bünyesinde faaliyet gösteren Tabao ve TMall gibi online alışveriş platformlarındaki satışların, “makro ekonomik zorluklara ve Kovid-19 bağlantılı etkilere rağmen geçen yılki brüt hacme yakın performans gösterdiği” belirtildi.

Geçen yıl 84,5 milyar dolara ulaşılmıştı

Çinli e-ticaret devi Alibaba, geçen yıl satışların 10 günde 84,5 milyar dolara ulaştığını açıklamıştı. Online satışlardan elde edilen gelir önceki yıla göre yüzde 8,45 artarken, yıllık gelir artışı oranı, bu kampanya döneminin organize edildiği 2009’dan beri ilk kez tek haneye gerilemişti.

Brüt satış hacmini açıklamayan JD.com ise, bu yıl Bekarlar Günü kampanya döneminde rekor satış rakamına ulaşıldığını açıkladı. Platform, geçen yıl 10 günde 54,5 milyar dolar brüt satış hacmi elde etmişti.

Ekonomik durumun göstergesi olarak kabul ediliyor

Bekarlar Günü alışveriş festivalindeki satışlar, Çin’de tüketici harcamalarının ve ülke ekonomisinin genel durumunun barometresi olarak değerlendiriliyor. Şirketlerin brüt satış hacimlerini açıklamamasında, satışlarda umulan artışların gerçekleşmemesinin etkili olduğu tahmin ediliyor.

Geçen yıl satışların düşük seyretme sebebi ise Çin’de düzenleyici kurumların, Alibaba ve diğer büyük internet şirketlerine açtığı tekel soruşturmaları olarak açıklanmıştı.

Salgın önlemleri ekonomik beklentileri düşürüyor

Çin’de bu yıl başta ülkenin en büyük kenti Şanghay olmak üzere büyük nüfusu barındıran ve kritik sanayi ve iş kollarına ev sahipliği yapan şehirlerindeki Kovid-19 kısıtlamalarının ekonomi üzerindeki etkisinin belirgin şekilde hissedildiği açıklandı.

Sahada ölçülen ekonomik performans, Kovid-19 salgınının ilk aylarından bu yana en düşük seviyelere geriledi. Bu yılın sonbaharında ülkede vaka sayısı artarken, ekonomik faaliyetleri sekteye uğratan salgın tedbirlerinin son çeyrekte değişeceğine dair işaret görülmemesi, ekonomik beklentileri ve güveni olumsuz etkiledi.

Canlı yayından satış rakamları artıyor

E-ticaret platformlarının ve satıcıların ticaret ilişkilerinin yenilendiği ve durgun tüketim, Kovid-19 ve yeni tüketim senaryolarının bu yeniden yapılanmanın en büyük etkeni olduğu düşünülürken, e-ticaret satışlarında markaların farklı canlı yayın platformlarında satış yapmasının normal hale gelmesi bekleniyor.

Çin’ de Bekarlar Günü kampanya döneminde Alibaba ve rakibi JD.com tarafından brüt satış rakamları açıklanmamış olsa da Çin e-ticaret platformlarının brüt mal hacminin yüzde 13,7 artışla 157 milyar dolara yükseldiği tahmin ediliyor. Satış rakamlarının artış göstermesinde canlı yayın üzerinden gerçekleştirilen satışlar önemli bir etkiye sahip.

Bekarlar Günü kampanya döneminin öne çıkan satış yöntemi bu yıl da canlı yayın satışları oldu. Ülkede canlı yayın yapan e-ticaret platformlarının satış rakamlarının yüzde 146 artışla 181,4 milyar yuana yükseldiği açıklandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds