Ara
Close this search box.

Amazon, müzik uygulamaları ile rekabet ediyor

Amazon

E-ticaret devi Amazon, artan rekabet ortamında yerini koruyabilmek için müşterilerine yeni özellikler sunuyor. Amazon, e-ticarette Walmart gibi rakipleri ile mücadelesini sürdürürken bir taraftan da dijital müzik platformlarına rakip olacak stratejik hamleler gerçekleştiriyor.

Prime abonelerine özel 100 milyon reklamsız şarkı ve podcast

Amazon’un Prime abonelik hizmeti, hızlı ve ücretsiz gönderimi ve bir dizi başka seçenekler ile müşterileri tarafından tercih ediliyor. Amazon, Prime aboneliği ile sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Müzik akışı hizmeti Amazon Müzik’in ücretsiz seçeneğini Prime aboneleri için 100 milyon reklamsız şarkı içerecek şekilde genişlettiğini duyurdu.

E-ticaret devi, Prime abonelerine daha önce sadece 2 milyon şarkıdan oluşan daha sınırlı bir seçim sunuyordu. Genişlettiği yeni müzik hizmeti ile 100 milyon şarkı içeren tam bir müzik kataloğu sunacağını ve platformda yer alan en iyi podcastlerin çoğunu reklamsız olarak sunacağını söyledi. Buna ek olarak, müzik uygulaması, müşterilerin beğenebilecekleri yeni podcastleri keşfetmenin bir yolu olarak kısa klipleri dinlemelerine olanak tanıyan yeni bir “Podcast Önizlemeleri” özelliğini içeriyor.

Spotify ve Apple Music’in rakibi Amazon Müzik

E-ticaret devi, rakipleri ile mücadele etmesinin yanı sıra, platform içerisinde sunduğu özellikler ile farklı dijital platformlar ile de rekabet ediyor.

Amazon Müzik içerisinde yer verdiği podcast içerikleri ve yeni özellik ile Prime abonelerine reklamsız podcast içerikleri sunması ile podcast pazarına da giren Spotify’ a rakip olduğunu ortaya koydu. Ancak Spotify’ın ücretli abonelerinin hizmet için ödeme yapmasına rağmen podcast reklamlarını dinlemek zorunda oldukları gerçeğinden dolayı Amazon Müzik’ in tam bir müzik kataloğu ile birlikte reklamsız podcastler vaadinin, e-ticaret devini öne çıkaracağı bildirildi.

Amazon Müzik, çoğu ölçüme göre, müzik akışı pazarında Spotify ve Apple Music’in ardından üçüncü en büyük oyuncu konumunda. Bu pazarın, YouTube Müzik büyümeye devam ettikçe ve TikTok’un kendi müzik hizmetini başlatmaya hazırlandığı bildirildikçe daha da büyüyeceği öngörülüyor.

Prime abonelerine özel sunduğu reklamsız podcastler arasında CNN, NPR, The New York Times ve ESPN gibi markaların programlarının yer aldığı açıklandı.

“Prime abonelerine daha fazla eğlence sunmaya devam edeceğiz”

Amazon, haberi duyururken, yeni özelliğin eklenmediği hali ile Amazon Müzik’in sınırlı kataloğunun artık tüketiciler için eskisi gibi popüler olmadığını kabul etti.

Amazon Müzik Başkan Yardımcısı Steve Boom, lansman hakkında yaptığı açıklamada, “Amazon Müzik, Prime üyeleri için ilk kez piyasaya sürüldüğünde, o zamanlar müzik akışı için tamamen benzersiz olan 2 milyon şarkılık reklamsız bir katalog sunduk. Müşterilerimiz adına yenilik yapmaya ve halihazırda sahip oldukları kolaylık ve değere ek olarak Prime üyelerine daha da fazla eğlence sunmaya devam ediyoruz” dedi.

Amazon Müzik uygulamasında alışveriş seçeneği

Amazon’ un Prime abonelerine sunduğu yeni özellik, sadece diğer platformlar ile rekabet etmek değil, müzik uygulamasını farklı şekilde değerlendirme stratejisi ile de alakalı. Müzik uygulaması üzerinden sanatçıların ürünleri satın alınabiliyor, sanatçılar Twitch aracılığıyla canlı konserler verebiliyor. Bu noktada e-ticaret platformu olmanın yanı sıra aynı zamanda bir reklam devi olarak büyüdüğü ifade ediliyor.

Amazon’ un müzik uygulaması ve Prime üyelerine sunulan yeni özellik ile sanatçıları dinleyecek, sevdikleri sanatçıları takip edecek tüketicilerin satın almaları ile platform üzerinden farklı kazançlar sağlanabiliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds