Ara
Close this search box.

Kampanya döneminde güvenli alışveriş için ipuçları

kampanya dönemi

E-ticarette kasım ayı kampanyalarının rüzgarı esiyor. Markalar bu dönemde tüketicilerin karşısına büyük indirimlerle çıkarken, tüketicilerin olası dolandırıcılık olaylarına karşı oldukça dikkat etmesi gerekiyor. Güvenli alışveriş için çeşitli ipuçları paylaşan Emrah Pamuk, dolandırıcılık olaylarına karşı tüketicilerin takip ettikleri Influencerların paylaşımlarını dikkate almaları gerektiğini söyledi.

Kampanya döneminde sahte ürünlere dikkat

Kasım kampanya döneminin markaların kaliteli ürünlerini piyasa değerinin çok altına almak için bir alışveriş festivali olduğu kadar sahtecilerin de yıl boyu beklediği fırsat olduğunu anlatan Digital Exchange CEO’su Emrah Pamuk, tüketicilerin marketing kampanyalarını izlerken, dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. “Her marketing çalışması iyi niyet taşımaz” ikazını yapan Pamuk, “Kasım kampanya dönemini fırsat bilen sahtekarlar piyasaya çok sayıda kalitesiz, sahte ürün sunuyorlar. Bunu da pazar yerlerinin bazı açıklarını kullanarak yapıyorlar” dedi.

Daima çok düşük fiyata dikkat etmek gerektiğine vurgu yapan Pamuk, “Tüketiciler takip ettikleri Influencerların paylaşımlarını dikkate almalılar. Hiç tanımadıkları, daha önce de etkinliği olmamış bir Influencerın bir ürünü piyasa değerinin çok altında, alışveriş gerçeklerine uymayacak kadar ucuza pazarlaması daima şüphe uyandırmalı. Tüketiciler sadece ucuz olduğu için gördükleri ilk yerden alışveriş yapmamalı. Mutlaka satıcının puanına bakmalı, yorumlarını okumalı, onlardan ürüne ilişkin bilgi talep etmeli” sözlerini kaydetti.  

Tüketiciyi koruyacak kampanyalar revaçta

Markaların tüketiciyi bilinçlendirici kampanyalar yapmasının sadık müşteri portföyü oluşturmak için önemli olduğunun altını çizen Pamuk, “Bütçe kullanımında markalar sosyal medya Influencer çalışması, video marketing ve affiliate yöntemleri kadar tüketiciyi bilinçlendirmeye dönük, onların bütçelerini, alışveriş sağlıklarını da koruyacak çalışmalara imza atarlarsa, müşteri nezdinde hem tercih edilen hem de önerilen marka haline geliyor ve itibar yönetimlerini gerçekleştiriyorlar” ifadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds