Ara
Close this search box.

CIS Bölgesi ile Türk üreticilerden büyük buluşma!

CIS

WORLDEF, e-ticaret ve e-ihracat ekosistemine katkı sağlamaya devam ediyor. Nurol Tower e-ofiste gerçekleştirilen ve yoğun katılıma sahne olan “Pazaryeri Buluşmaları” etkinliğinde, Türkiye’den tedarik sağlamak isteyen ve ürünlerini; Ozon, Wildberries, Yandex market, Lamoda, Sbermarket, Kaspi gibi pazaryerlerinde satan CIS Bölgesi e-ticaret satıcıları, bölgenin var olan e-ticaret hacmini artırmaya yönelik lojistik ve entegrasyon çözüm süreçlerini ele aldı.

CIS pazarı Türk üreticilere büyük fırsatlar sunuyor

CIS Bölgesi e-ticaretin hızla büyüdüğü bölgeler arasında yer alıyor. Bu bölgede yer alan ülkeler son dönemde tedarik anlamında çeşitli sıkıntılar yaşarken, kalite, potansiyel iş gücü ve konumu göz önüne alındığında, Türkiye bu ülkelere yönelik tedarik noktasında ilk sıralarda yer alıyor. Mevcut e-ticaret hacimlerini büyütmek isteyen markaların Türkiye’den tedarik yapma isteği hızla yükselirken, bu durum Türk üreticiler için de çeşitli fırsatları beraberinde getiriyor.

WORLDEF’in organize ettiği ve Türk üreticilere CIS pazarına tedarik sağlama imkânı tanıyan etkinlik yoğun katılıma sahne oldu. CIS bölgesinden gelen 60 satıcı 15 Türk üretici ile bir araya geldi. Organizasyonda milyon dolarlık satış rakamlarına ulaşan 7 yabancı konuşmacının yanı sıra; WORLDEF, ShopiVerse ve Logitrans’dan konuşmacılar lojistik ve tedarik zincirine dair pek çok konuyu tüm detayları ile ele aldı.  

“Önümüzdeki süreçte organizasyonu büyüteceğiz”

CIS
WORLDEF Uluslararası Etkinlikler Direktörü Alina Mendoza

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden çok sayıda insanın pazaryerleriyle ve Türk e-ticareti ile ilgilendiğini aktaran WORLDEF Uluslararası Etkinlikler Direktörü Alina Mendoza, “Bu organizasyon, tüm e-ticaret katılımcıları ile Türkiye ve BDT ülkeleri için gerçekleştirildi. Üreticileri tüketicilerle buluşturarak, yeni pazarlara giriş yapmalarını ve satışlarını artırmalarını sağlamayı hedefledik. Çok yoğun talep olması nedeniyle katılımcı sayımız 70 kişiyi geçti. Bu talebi göz önünde bulundurarak önümüzdeki süreçte organizasyonu büyüteceğiz” dedi.

“Türkiye’deki ürünlerin kalitesi dillere destan”

Networking İstanbul Kurucusu Alla Stankova ise, her zaman her yerde bir insan için başka bir insana ihtiyaç olduğunu ve yeni bir ülkeye geldiklerinde böyle bir grup kurmaya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Organizasyonda Rus dili konuşan satıcılar ile Türkiye’deki tedarikçileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Stankova, “Türkiye’deki ürünlerin kalitesi dillere destan ve bütün dünya bunu konuşuyor. O sebeple de bu görüşme onları birleştirmek ve buluşturmak için çok önemli. Bugün ki görüşmede yaklaşık olarak 60 kişi vardı. Bu kişiler Rusya, Kazakistan ve başka Rusça konuşan ülkelerde aktif olarak satış yapıyorlar” dedi.

“Türkiye’ye yönelik yoğun bir talep yaşanıyor”

Sistem Global Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yerelleştirme Dairesi Başkanı Julia Chimen, CIS ülkelerinden Türkiye’ye yönelik yoğun bir talep yaşandığını söyledi.

Sistem Global olarak Türkiye’ye gelen bu insanların ihtiyaçlarını karşıladıklarını aktaran Chimen, “Sadece turizmden ve tatilden ziyade iş yapmak isteyenler için şirket kuruluşu yapıyoruz. Şirketler Türkiye’ de nasıl kurulmalı ve nasıl olmalı bu konu ile ilgili destekleri veriyoruz. Ayrıca şirket kurulduktan sonra ne olmalı muhasebe mi olmalı bordro mu olmalı? Çünkü oradaki ülkelerde muhasebe sistemleri biraz farklı, burası farklı. Onun dışında birçok kişi buraya geldikten sonra zannediyor ki biz yabancıyız bizim hiçbir hakkımız yok. Halbuki öyle bir şey yok. Türkiye’ de hem yerliler hem yabancılar için tamamen eşit derecede devlet teşvikleri, destekleri ve sistemleri var. Bizde o konuda destek oluyoruz” sözlerini kaydetti.

Rusya’ya satış yapmak isteyen Türk satıcıların nelere dikkat etmesi gerektiğine dair çeşitli değerlendirmelerde bulunan Wildseller Ajansının kurucularından Khan Ojagov, “Öncelikli pazaryerinde analiz yapmak gerekiyor. Hangi ürünler daha iyi satılıyor? Bu ürünleri nereden alacağız? Bu sorulara cevap bulmadan pazara giriş yapmak doğru değil. Bununla beraber pazara girmek isteyen markaların o pazara dair lojistik süreçler hakkında da bilgi sahibi olması çok önemli” dedi. 

CIS bölgesinde tüm kategorilere yönelik yoğun bir talep olduğu bilgisini paylaşan Ojagov, “Wildberries bu sene 16 milyar doların üzerinde ciro yaptı. Hem Wildberries hem Ozon yıldan yıla iki kat büyüme gösteriyor. Yandex Market ve Mega Market de gitgide büyüyor” diye konuştu.

Lojistik ve entegrasyon çözümleri masaya yatırıldı

Etkinlikte, bölgede satış yapan markalar başarı hikayeleri ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşırken, Türk üreticiler tedarik sağlarken oluşabilecek lojistik ve entegrasyon çözümleri de masaya yatırıldı.

Etkinlik, WORLDEF tarafından 8-9-10-11 Mart tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde (İFM) düzenlenecek olan, yurtdışından birçok katılımcı ve alıcı grupların yer alacağı 10. WORLD ECOMMERCE FORUM’un şimdiden bir parçasını oluşturuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds