Ara
Close this search box.

Kampanya dönemi hazırlıkları sürüyor!

kampanya dönemi

Kampanya dönemi hazırlıkları hakkında worldefvakfi.org’e konuşan Watsons Turkey E-Ticaret Başkanı Elif Akın Şahin, bu dönemde normalde yapılan satışların kat kat fazlasının yapıldığını ve hem depo tarafında da hem de stok tarafında gerekli hazırlıkların aylar öncesinden yapılması gerektiğini söyledi. Ayakkabı Dünyası E-Ticaret Müdürü Çiğdem Çelik Akoğlu ise, ilk olarak kampanya stratejilerini belirlediklerini, sonrasında da ciro ve karlılık hedeflerine göre kampanyalarını şekillendirdiklerini ifade etti.

“En az iki ay önce detaylı bir planlama süreci içerisine giriyoruz”

kampanya dönemi
Watsons Turkey E-Ticaret Başkanı Elif Akın Şahin

Watsons Turkey E-Ticaret Başkanı Elif Akın Şahin, kasım ayı kampanya döneminin planlarını neredeyse bir sene öncesinde mutlaka ticari plana eklediklerini söyledi. Kampanya döneminin en az iki ay öncesinde de çok detaylı bir planlama süreci içerisine girdiklerini aktaran Şahin, “Hangi kategori ne kadar büyüyecek ne kadar hedefle ilerlememiz gerekiyor, trafik hedefimiz ne olmalı, sepet ortalaması hedefimiz ne olmalı gibi bütün noktalar en ince detayına kadar en az iki ay öncesinde hesaplanıyor oluyor ve nereye gitmeye çalıştığımızı biliyor oluyoruz. Bunun yanında aynı zamanda iletişim planı, nerede, nasıl duyuracağız, kiminle paylaşacağız aktiviteyi, nasıl bir akış düşünüyoruz bunu da ince eleyip sık dokuyarak çok detaylı bir planını çıkarıyoruz” dedi.

Bu süreçte işin içerisinde olması gereken tüm paydaşları haberdar edip, onların da aynı noktada olmasını sağladıklarını vurgulayan Şahin, “Bir sosyal medya postu çıkacaksa ya da bir influencer çalışması yapılacaksa o ekipte çalışacak arkadaşımız en az bir ay öncesinden biliyor ki hedefe koşmak için bununla ilgili olarak bir aksiyon alması ve planlama yapması gerekiyor. Bu bizim için senenin en güzel planlanan, en kritik aktivitesi gerçek anlamda” diye konuştu.

“Kampanya döneminin en zorlayıcı noktası kargo süreçleri”

Kampanya döneminde kargo süreçlerinin çok zorlayıcı olduğunun altını çizen Şahin, şöyle devam etti; “Normalde yaptığınızın kat kat fazlası satış yapıyorsunuz ve bir kapasite artırımından bahsediyoruz. Dolayısıyla depo tarafında da hem stok anlamında hem de ürün girişleri, ürün çıkışları anlamında alışverişçiyi günlerce bekletmeden, normalde yaşadığı alışveriş deneyimin çok dışına çıkmadan ona ürünlerini ulaştırabilmek için çok detaylı bir planlama yapılıyor yine en az iki ay öncesinde. Gerekirse kapasite artırımına gidiliyor gerekirse fazla mesailer planlanıyor ve burada alışverişçiye güzel bir alışveriş deneyimi yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz”

Teknik detaylar hakkında da çeşitli bilgiler paylaşan Elif Akın Şahin, “Yoğun trafiği ve o yoğun satışı web siteniz kaldırabilecek mi? App’iniz kaldırabilecek mi? Bu bizimde zaman zaman zorluk yaşadığımız konulardan bir tanesi. Öncesinde mutlaka birtakım stres testler, o yoğun trafiğe sitenin dayanabilip dayanamadığı mutlaka birkaç kez kontrol edilmesi gerekiyor ve eğer gerekiyorsa ekstra teknik aksiyonlar alınması gerekiyor ki siteniz yoğun trafik sebebiyle kitlenmesin, ulaşılmaz duruma gelmesin. Bu da işin teknik bacağı aslında” şeklinde konuştu.

Son olarak kampanya döneminde görünürlük açısından her zamankinden çok daha güçlü olunması gerektiğine işaret eden Şahin, “Yine biz aylar öncesinden bütün sayfanın planı, bütün landing page’lerin planı hepsini hazırlamaya başlıyoruz ve gün gün, saat saat, hangi günde hangi görsel aktive olacak, neyi duyuracağız, neyi ön plana çıkaracağız aslında tedarikçilerimizle de birlikte yaptığımız çalışmalarla birlikte onu da şekillendiriyoruz ve o plana sadık kalarak ilerliyoruz günler içerisinde” sözlerini kaydetti.  

“İlk olarak kampanya stratejimizi belirledik”

kampanya dönemi
Ayakkabı Dünyası E-Ticaret Müdürü Çiğdem Çelik Akoğlu

Ayakkabı Dünyası E-Ticaret Müdürü Çiğdem Çelik Akoğlu ise, kasım ayı indirim hazırlıklarına aylar öncesinden başladıklarını ve hazır olduklarını söyledi. Akoğlu, “Bizim için oldukça önemli olan ve başlamasına sayılı günler kalan kampanya dönemine tam anlamıyla hazırız” dedi.

Bu sürece birkaç aşamada hazırlandıklarını vurgulayan Akoğlu, “İlk olarak kampanya stratejimizi ve digital marketing bütçemizi belirledik. Sonrasında ciro ve karlılık hedefimize göre kampanyalarımızı şekillendirdik. Son adımda ise yapacağımız kampanyalara göre teaser, video, görsel ve dijitalde gireceğimiz reklamlar için kullanılacak tüm materyalleri, en ince ayrıntısına kadar hazırladık. Şimdi de kampanyamızın açılış gününü heyecanla bekliyoruz. Kasım ayı kampanyamızla yılın bu dönemini en verimli şekilde geçirmeyi, yüksek ciro elde etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds