Ara
Close this search box.

Amazon’dan sigortacılık hamlesi!

amazon

E-ticaret devi, Ageas UK, Co-op ve LV + General Insurance olmak üzere üç lansman sağlayıcısı ile ortaklık kurarak sigorta işine giriş yaptı. Platformdan yapılan açıklamada, hizmetin şu anda belirli müşterilere web üzerinden sunulacağı ve yıl sonuna kadar Amazon UK mobil uygulamasına geçeceği kaydedildi.

Tüketiciler, sigorta fiyatlarını karşılaştırabilecek

Amazon’un, İngiltere’de devreye aldığı son hizmeti ile beraber müşteriler, sigorta sağlayıcılarından fiyat teklifi almak için gereksinimleri, mülk türü ve mevcut olanaklar hakkında bir form doldurabilecekler. Kullanıcılar daha sonra en iyi planı seçmek için farklı teklifleri değerlendirme imkanına sahip olacaklar.

Amazon, tıpkı diğer hizmetlerinde olduğu gibi, yeni hizmetinde de sigorta için bir ödeme deneyimi sunuyor. Platformun açıklamasında, bu satışlardan bir kesinti yapılacağı belirtilirken, komisyon yüzdesi hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. E-ticaret devi, bu yeni hizmeti ile Moneysupermarket, Uswitch ve GoCompare gibi diğer sigorta karşılaştırma hizmetleriyle doğrudan rekabet etmeye hazırlanıyor.

“Amazon Insurance Store ile müşterilerin beklentilerini aşmak istiyoruz”

Amazon’un Avrupa Ödeme Ürünleri Genel Müdürü Jonathan Feifs, konu hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Ev sigortası için online süreçlerin köklü bir deneyim olduğuna dikkat çeken Feifs, “Devreye aldığımız yeni hizmetimizle hedefimiz müşterilerin beklentilerini aşmak. Bu ilk lansman sadece bir başlangıç müşterileri memnun etmek ve mümkün olan en uygun alışveriş deneyimini sağlamak amacıyla yenilik yapmaya ve iyileştirmeler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

E-ticaret devi, halihazırda ortağı Acko ile Hindistan’da otomobil sigortası satıyor. Platform bu hamlesiyle gelecekte Birleşik Krallık’taki diğer sigorta kategorilerine yayılabileceği sinyallerini veriyor. Platform, halihazırda kredi kartları ve “Şimdi al, sonra öde” gibi finansal ürünleri ve Barclays ile taksitli ödeme imkanları sunuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds