Ara
Close this search box.

Amazon’dan elektrikli araçlar için 1 milyar Euro

Amazon

Son dönemde yatırımlarına hız kazandıran Amazon, elektrikli araç filosunu genişletmek için çeşitli hamleler yapmaya devam ediyor. E-ticaret devi tarafından yapılan açıklamada hem teslimatlar hem de depo ağına hizmet etmek için Avrupa’da halihazırda yüzlerce sıfır emisyonlu araç işletildiği, sağlanan yeni finansmanla bu ağın daha da genişletilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Amazon elektrikli araç filosunu 10 bine ulaştıracak

Avrupa’da 3 bine yakın elektrikli araçla teslimat hizmetleri gerçekleştiren Amazon, elektrikli araç filosunu 2025 yılına kadar 1 milyar Euro tutarındaki yatırımla 10 bine ulaştırmayı hedefliyor. Platform halihazırda Avrupa genelinde 20 şehirde e-kargo bisikletleri ve yaya teslimatlar gibi son kilometre teslimat seçenekleri sunan dağıtım istasyonlarını işletiyor.

Amazon’dan yapılan açıklamada, sağlanan 1 milyar Euro’luk finansmanın, 2025 yılına kadar 20 mikromobilite merkezi daha devreye almak ve mevcut lokasyonlardaki e-kargo bisiklet filolarını genişletmek için kullanılacağı belirtildi.

“Sıfır karbon hedefine doğru çalışıyoruz”

Amazon’un CEO’su Andy Jassy, ​​yeni yatırım hakkında yaptığı değerlendirmelerde, “Ulaşım ağımız, karbondan arındırma noktasında işimizin en zorlu alanlarından biri ve net sıfır karbon elde etmek için önemli ve sürekli bir yatırım yapmamız gerekecek. Özellikle ‘İklim Taahhüdü’ olarak bilinen 2040 net sıfır karbon hedefine doğru çalışıyoruz” dedi.

Elektrikli araçlara yönelik yapılan yatırımların dünyanın geleceği için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Jassy, “Binlerce elektrikli kamyonet, uzun yol kamyonu ve bisiklet kullanmak, geleneksel fosil yakıtlardan uzaklaşmamıza yardımcı olacak ve Avrupa ve dünyadaki ulaşım ve otomotiv endüstrilerini ölçeklendirmeye ve yenilik yapmaya devam etmeye teşvik edecek. İklim hedeflerimize ulaşmak için birlikte çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds