Ara
Close this search box.

MENA’da e-ticaret büyümesi hız kesmiyor

e-ticaret

Checkout.com tarafından Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 15 bin 500’den fazla tüketicinin katılımıyla gerçekleştirilen ankete katılanların yüzde 91’i e-ticaret platformları üzerinden düzenli olarak alışveriş yaptıklarını belirtirken, sonuçlar bölgenin e-ticaretinin istikrarlı bir büyüme dönemine girdiğini gösteriyor.

E-ticaret platformlarına ilgi artıyor

Yayınlanan verilere göre, MENA’da e-ticaret pandeminin etkisiyle beraber 209 milyon tüketicinin online alışverişe yönelmesiyle önemli bir büyüme ivmesi yakaladı. Pandeminin azalan etkisine rağmen bölgede e-ticaret kanalları üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin sayısı artmaya devam ediyor.

Raporda yer alan verilerde, katılımcıların yüzde 91’inin online platformlar üzerinden düzenli olarak alışveriş yaptıkları gözlenirken, MENA bölgesi tüketicilerinin yarısından fazlası bir önceki yıla oranla daha sık alışveriş yaptığını ifade ediyor.

İlk tercih dijital ödeme yöntemleri

Dijital ödemelere yönelik tüketici iştahı da 2021 yılındaki yükseliş trendini korumaya devam ediyor. Anket sonuçlarında MENA’daki tüketicilerin yüzde 70’inin dijital ödeme yöntemlerini kullanmayı tercih ettiği görülüyor. Tüketicilerin dijital ödeme yöntemlerine yönelik artan ilgisi, bölgedeki dijital cüzdan kullanımında önemli bir artış yaşanmasına neden oluyor.

BAE ve Suudi Arabistan’daki tüketicilerin yaklaşık yarısının 2022 yılında “Şimdi al sonra öde” (BNPL) yöntemini kullanmış olması raporda dikkat çeken bir diğer nokta. MENA genelindeki tüketicilerin yüzde 39’u 2022 yılında en az bir kez BNPL yöntemini kullandığını ifade ediyor.

Online ödemelere güven artıyor

Checkout.com MENA’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Remo Giovanni Abbondandolo, yayınlanan rapor hakkında yaptığı değerlendirmede, “Son raporumuz, bölgenin e-ticaret ve dijital ödeme ekosisteminin hızla büyüdüğüne dair geçen yılki sonuçlarımızı doğruluyor. Bölgedeki tüketicilerin dijital olarak bilgili olması ile perakende sektörünün birleşimi, bu kazanımların uzun vadede sürdürülmesini sağlayacak” dedi.

Bölgesel alışveriş yapan tüketicilerin online ödemelere olan artan güveninin, bölgenin perakende sektörünün dijital dönüşümünün iyi yolda olduğu anlamına geldiğine vurgu yapan Abbondandolo, “Bu durum, Web3’ün online deneyimin önemli bir bileşeni olarak ortaya çıkmasıyla hem ödeme alma hem de dijital para birimlerinde ödeme yapma arzusunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds