Ara
Close this search box.

Alibaba.com’da Türkiye’ye büyük talep

Alibaba.com

WORLD ECOMMERCE FORUM’da Alibaba.com’un Türkiye İş Geliştirme Müdürü Kubilay Gençkan e ticarette Alibaba.com’u kullanmak isteyenlere önemli bilgiler verdi. WOW Kongre Merkezi İş Bankası Ana Sahne’sinde konuşan Kubilay Gençkan, dünyanın en büyük e ticaret devlerinden Alibaba’nın Çin pazarının yüzde 60’ını elinde tuttuğunu ve 700 milyar dolarlık ciro elde ettiğini ifade etti. Gençkan, Alibaba.com’un Türkiye’de Trendyol, Aliexpres ve Alibaba.com olmak üzere 3 iştirakinin bulunduğu söyledi.

“300 milyon kayıtlı kişi var”

Firmalar arası ticareti yönettiklerini ve son kullanıcıya hizmet etmediklerini vurgulayan Gençkan, “Bir fuar alanı gibi çalışan Alibaba’da siparişler yok. Biz alıcılar ile satıcıları birbiriyle buluşturuyoruz. Alibaba.com’a günde 400 bin talep geliyor. 26 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Aslında kayıtlı sayımız 300 milyon kişi” dedi.

“Ürünlerinizi canlı yayında müşterilerle buluşturabiliyorsunuz”

alibaba.com

Alibaba.com’da sadece ürünlerle değil firmanızın da yer aldığını belirten Kubilay Gençkan, “Bu firmanızla bir ülkede tanıştığınız alıcılarla uzun vadeli ilişkiler kurarsınız. Maliyetler oluşturabilirsiniz, aynı müşteriye birden çok sipariş geçebilirsiniz. Platformumuz aynı zamanda superapp niteliğinde çalışıyor. Ürünlerinizin, şirketinizin tasarım videoları ile geliyorsunuz, ücretsiz şekilde satıcılarımızın tamamına sunduğumuz canlı yayını kullanabiliyorsunuz. Ürünlerinizi canlı yayında müşterilerle buluşturabiliyorsunuz” diye konuştu.

Gençkan, platform içerisinde WhatsApp benzeri bir aplication gibi alıcı ve satıcının birebir konuşup, görüntülü de görüşebildiklerini belirtti.

2021 yılında Türk satıcıların göstermiş olduğu performansa da değinen Kubilay Gençkan, 550 binden fazla talep geldiğini aktardı.

En çok talep gören ‘mobilya’

Diğer ülkelerden Türkiye’ye inanılmaz bir talep olduğunu dile getiren Gençkan, “En çok talep olan kategori mobilya kategorisi ve 53 bin talep gelmiş” dedi.

En fazla talep gönderen ülkeler arasında birinci sırada Amerika Birleşik Devletleri olduğunu söyleyen Kubilay Gençkan, “Ardından Hindistan, Pakistan, Almanya, Fransa, İngiltere, Brezilya, Güney Afrika gibi ülkeler Alibaba.com’da Türkiye’den çok fazla ürün talep etmekteler” ifadelerini kullandı.

“İhracat yapmasanız da rota oluşturabilirsiniz”

Alibaba.com’da hiçbir ihracat yapmasanız, ürün satmasanız bile hizmet alabileceğinize dikkat çeken Gençkan, şöyle devam etti:

Hiçbir şey yapmasanız bile Alibaba size anlık, canlı dünya rotası veriyor. Alıcı ülkeler kimdir, satıcı ülkeler kimdir, hangi ürün popülerdir, bunları tüm satıcılarımızla açık şekilde paylaşıyoruz. Hiçbir şey yapmasanız bile en azından hedef ülkenizi belirleyebilir, bu hedef ülkeniz ile birlikte diğer pazaryerlerinde çalışmalarınızı yürütebilirsiniz” dedi.

Platformun yerel partnerleri ile birlikte çalıştığını, dünyada ve Türkiye’de Alibaba ile çalışmak istendiğinde yerel partnere yönlendirmeyle Alibaba.com’a kaydının yapıldığını ve firmaların da bu yerel partnerlerden bütün yıl boyunca destek alabildiğini ifade etti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds