Ara
Close this search box.

WORLD ECOMMERCE FORUM’da hedef 1 milyon kişi

WORLD ECOMMERCE FORUM
WORLD ECOMMERCE FORUM

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, E-Trade Global Kurucusu Sevtap Küçük’ün konuğu oldu. Youtube üzerinden yayınlanan programda WORLD ECOMMERCE FORUM’a ilişkin bilgiler veren Nart, Antalya’da düzenlenen WORLD ECOMMERCE EXPO’nun ardından gelen talepler üzerine daha kapsamlı olarak forumu düzenlediklerini belirtti.

WORLD ECOMMERCE FORUM’un önceki senelere göre formatının farklı olduğuna dikkat çeken Nart, “Bir sürü infodesk’ler, yüzlerce B2B masalar var. Yaklaşık 20 binin üzerinde katılım bekliyoruz. Etkinliği iki gün olarak planlıyorduk ancak inanılmaz bir taleple karşılaşınca üçüncü günü sonradan eklemek zorunda kaldık. 120’nin üzerinde konuşmacı var ve hala eklenmeye devam ediyor. 40’ın üzerinde sponsor var. 200’ün üzerinde B2B masa var. 200’e yakın infodesk var” dedi.

DealMaker ile randevularını planlayacaklar

WORLD ECOMMERCE FORUM’a özel olarak geliştirilen DealMaker uygulaması ile katılımcıların planlı bir şekilde birbirleriyle kolaylıkla görüşebileceğine dikkat çeken Nart, “Bu uygulamadan, insanlar etkinliğe katılmadan önce bütün günlerini planlıyor olacak. Bütün ajandalarını B2B masalarda ve info desklerde randevularıyla dolduracaklar. Etkinlik başladığı zaman 3 gün boyunca kim kiminle info deskte kaçta görüşeceğini biliyor olacak. İşi icra edecek. Bütün planlama aslında etkinlikten önce olmuş olacak. Bu bizi inanılmaz motive ediyor” dedi.

“Şehir etkinliği olarak planlıyoruz”

Forumda 1 milyon B2B iş görüşmesine aracılık edeceklerini ifade eden WORLDEF Başkanı Ömer Nart, “Bunu başarırsak eğer seneye katılımcı sayısı 100 bin, sonra 300 bin, sonra 500 bin ve sonra 1 milyon kişi olacak. Bundan sonrasını İstanbul Fuar Merkezi’nde yapmayı planlıyoruz. Çünkü bu altyapıyı kaldıracak kongre merkezi ya da otel yok.  Bütün holleri kapatacak şekilde, bir hafta boyunca yapmayı planlıyoruz. 2-3 gün yetmez. Tüm İstanbul’daki otelleri önceden rezerve ettirecek şekilde, bunu bir şehir etkinliği olarak da planlıyoruz” dedi.

Nart, “Burada bence önümüzdeki 3-5 sene içinde bizim ana partnerlerimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olacak. Çünkü bu, artık şehri ilgilendiren bir altyapı meselesine dönüyor. Diğer taraftan ülkenin ve İstanbul’un tanıtılması meselesine dönüyor ki WORLD ECOMMERCE FORUM’da bile şu anda binin üzerinde yabancı katılımcı var” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki en büyük e-ticaret etkinliğine dönecek

“Önümüzdeki 3-5 sene içinde düzenlediğimiz bu forumlarda, katılım 1 milyon kişiye taşınacak, bölgesel bir etkinliğe hatta bence bölgenin de ötesinde dünyada en büyük e-ticaret etkinliğine dönecek” diyen Nart, şöyle devam etti: “Biz bunları konuşurken, ‘Bu adam çıldırmış olmalı” diyenler var. Ama 2 sene önce de bugünlerden bahsettiğimizde yine ‘çıldırmış olmalı’ diyorlardı. Ama biz her defasında koyduğumuz hedeflere ulaşmasını bildik. Çünkü 60 kişi sadece bu işle ilgileniyor. Biz yayın ve etkinlik yapıyoruz. Tamamen focusumuz bu olduğu için rüyalarımızda gördüğümüz için Allah da nasip ediyor.”

Forumun Nasdaq Borsası’ndaki reklamları

WORLD ECOMMERCE FORUM’un sadece Türkiye’de değil dünyada da reklamlarının döndüğüne ilişkin soru üzerine Ömer Nart, ABD’de Times Meydanı’ndaki ünlü Nasdaq binasında çıkan reklamlarına değindi.

Viral etkisi olacak bir fikir üzerinde düşünürken ‘Nasdaq’da reklam yapalım’ fikrinin ortaya çıktığını anlatan Nart, “Nasdaq’da reklam yapmamızın sebebi, New York Times Meydanı’ndan geçen insanları buraya çekmek elbette değildi. Bu sembolik bir çalışmamızdı, aslında bir anlamda manifestomuzdu; ‘Biz global oynuyoruz, oynayacağız.’ Dolayısıyla 14 senedir, Linkedin Türkiye’ye girmeden önce bir Linkedin kullanıcısı olarak hiçbir zaman birilerine bir şeyleri ‘şurda burada paylaşır mısın, al sana görsel’ diye rica etmedim. İlk defa Nasdaq görsellerini tanıdığım herkesten paylaşmasını rica ettim ve 10 milyon erişim aldık. İnanılmaz viral bir etki yarattı ve herkesin göğsü kabardı. Ve insanlar gerçekten ‘Evet Türkler de dünya arenasında bir şeyler yapacak’ bunu göstermiş olduk” dedi.

Sahadan bunu doğrulayacak bir geri bildirim de aldıklarını aktaran Nart, yurtdışından lojistik şirketlerden birinin Almanya’daki E-Commerce Berlin’e katıldıklarını ve Türkiye’nin çok bilinen etkinliklerine katılmalarına rağmen WORLDEF’in yaptığı B2B eşleştirme, fuaye alanı, önceden planlama imkânı tanıyan yazılımlarla etkinliklerin inanılmaz verimli geçtiğini ve dünya klasmanında onlardan daha iyi bir iş çıkarttıklarını aktardıklarına dikkat çekti.

WORLDEF Başkanı Nart, şöyle devam etti:

“Ki biz bu insanlardan dünyanın parasını alıyoruz. Yani pazarlık gücü elinde olsun diye bazen insanlar memnun olsalar bile memnun olmadıklarını ifade edebiliyorlar ki daha da aşağı fiyat çekebilmek için. Burada tam aksi durum var ve ortada sosyal bir kanıt var. İnsanlar Antalya’daki etkinlikte 25 bin üzerinde iş görüşmesi yaptı. Bu sefer 3 gün, 1 milyon iş görüşmesi, yüzlerce B2B masa, stant ve on binlerce katılımcı ile işi bambaşka noktaya taşıyoruz.”

“Av ve avcı üzerine tasarladık”

Forumunun genel tasarımı hakkında da bilgiler veren Nart, “Biz burayı tasarlarken av ve avcı üzerine tasarladık. Bir anlamda e ticaret ve e-ihracata yapanlar av, bunlara bir şeyler satacak olan servis sağlayıcılar avcı. Dolayısıyla avcı dediğimiz kitle ya sponsor oluyor ya stant alıyor ya B2B masa alıyor ki orada potansiyel müşteriye ulaşsınlar. Av dediğimiz kişilerin de bu işi yapmak için ambalajcıya, depoya, dijital pazarlamaya, ödeme sistemlerine, bankalara, yazılımlara ihtiyacı var. Dolayısıyla baktığımızda büyük sosyal medya devleri; Google, Facebook, Linkedin gibi şirketler bize platformlarını ücretsiz olarak kullandırtıyorlar. Ama diğer yandan bizi reklam verenlere satıyorlar. Biz bunun fiziksel versiyonunu yaptık” dedi.

E- ticaret ve e-ihracatçıların basic bileti ücretsiz olarak alabildiğini ve kontenjanların bulunduğunu dile getiren Nart, workshop salonlarına girmek için de 99 Euro gibi sembolik bir bedel ödendiğini belirtti.

“Katılanlar, mesaj atıp ulaşabileceğiniz insanlar değil”

Yurtdışından gelen dev pazaryerlerinin workshoplarına katılınabildiğini ifade eden Nart, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allegro, Noon, Joom, Zalando, Jumia, Fruugo gibi yurtdışından gelen bir sürü pazaryerleri var. Normalde Linkedin’den mesaj atıp da ulaşabileceğiniz insanlar değil. Dolayısıyla o workshoplara girmek isteyen e ticaret ve e- ihracatçıların pro bilet almaları gerekiyor. Ama servis sağlayıcı ise o biletin bedeli 399 euro. Aslında hep söylemek istediğim biz hep e ticaret ve e ihracatçıları kolluyoruz aslında. Basic bilette de B2B yapabilirler, stantlara ziyaretçi olarak katılabilirler, ana sahneye girerek birçok sunum ve panellere girebilirler.”

Devler İstanbul’da buluşuyor

Çin merkezli Aliexpress’ten Avrupa’nın en büyük pazaryeri Zalando’ya, Rusya’nın elektronik ticaret devi Ozon’dan dünya genelinde 100’den fazla ülkede hizmet veren Letonya merkezli pazaryeri Joom’a, Birleşik Krallık’tan dünyanın her yerindeki perakendecilere çevrimiçi platform sunan Fruugo’dan Polonya Merkezli Allegro ve Çin merkezli Shein’e kadar dünya e-ticaret devlerinin katılacağı WORLD E-COMMERCE FORUM’da, 10’dan fazla global pazaryeri bulunacak.

Trendyol, Hepsi Burada, N11.com, Morhipo, Çiçek Sepeti, Brendfoni, Vartabi gibi Türkiye’nin e-ticaret lideri şirketlerinin de katılacağı WORLD ECOMMERCE FORUM’da, çok sayıda global markanın ise temsilcileri yer alacak. Türkiye ve yurt dışından 80’den fazla perakende markasının da katılacağı WORLD ECOMMERCE FORUM’da 40’ın üzerinde e-ticaret ve e-ihracat platformu buluşacak.

40’tan fazla fon

300 B2B masada 150 binden fazla B2B görüşmenin yapılacağı WORLD ECOMMERCE FORUM’da, girişimciler için yeni fırsat kapıları da aralanacak. WORLD ECOMMERCE FORUM’da 40’tan fazla yatırımcı ve fonun, girişimcilerle bir araya geleceği etkinlikte, girişimciler, yatırımcı ve fonların temsilcileri ile birebir görüşme fırsatı yakalayacak. Böylece girişimciler, girişimleri ile ilgili sunum yaparak fon bulma potansiyeli elde edebilecek.

WORLD ECOMMERCE FORUM’da yatırımcı ve fonların, girişimcilerle yapacakları toplantılarda e-ticaret odaklı bir sinerji yakalanacak.  “Dünyada ve Türkiye’de E-Ticaretin Gelişimi”, “Teknoloji Yatırımcılığının Geleceği”, “E-Ticarette Müşteri Deneyimi”,  “E-Ticarette Hız Kavramı”, “Patronlarla E-Ticaretin Stratejisi”, “Rusya’da E-Ticaret” gibi konu başlıklarının masaya yatırılacağı WORLD ECOMMERCE FORUM’da beş farklı sahnede 200’den fazla konuşmacı tecrübelerini paylaşacak.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

One Response

  1. Bu etkinlik Turkiye’yi E-Ticaret alaninda ilk 5 sokacak onemli bir adim. E-Ticaret gelecek senelerde, fisiksel olarak yonetilen ticvaretin onune gececek. Simdi’den pozusyon alip liderlige oynamak cok onemli iste WORLDEF tamda bunu yapiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds