Ara
Close this search box.

Metaverse, e-ticaretin yeni merkezi oluyor

metaverse
metaverse

Metaverse’ün dijitalleşen dünyaya yeni bir soluk getirdiğini belirten Hepsiburada Pazaryeri Direktörü Mazhar Özsoy, metaverse kavramının halen tohum aşamasında olduğunu söyledi. Konu hakkında worldefvakfi.org’e değerlendirmelerde bulunan Özsoy, sanal evrende yer alan son kullanıcı sayısının git gide arttığını ifade etti.

“Metaverse, mutlaka bulunulması gereken bir platforma dönüşecek”

Metaverse kullanan son kullanıcı bazı ve kullanım frekansının artmaya devam ettiğine dikkat çeken Mazhar Özsoy, “Müşteri neredeyse e-ticaret firmaları da mutlaka orada bulunmalı mottosundan yola çıkarak web, app ve sosyal medyanın yanı sıra, sanal evrenin ilerleyen dönemde mutlaka bulunulması gereken bir platform haline dönüşeceğini ön görmek çok güç değil” dedi.

Metaverse’ün her ne kadar sanal gibi gözükse de vaat ettiklerinin gerçek hayattaki deneyimden çok da farklı olmadığına vurgu yapan Özsoy, “Hatta katabileceği dinamizm, kişiselleştirilmiş deneyim ve interaktivite ile gerçek hayattan bile daha iyi deneyim sağlaması mümkün” şeklinde konuştu.  

“Hazırlanılmadan geçen her gün zaman biraz daha daralıyor”

Sanal evrenin tüketicilere birçok noktada kusursuz bir deneyim vaat ettiğinin altını çizen Özsoy, şöyle devam etti; “Sanal evren, bir mağazada içerde çalan müzikten tutun spotların aydınlatma seviyesine kadar ve hatta raflardaki ürünlerin tamamen size özel dizildiği, dünyaca ünlü bir celebrity ile yan yana alışveriş yaptığınız bir paralel dünya vaat ediyor. Dolayısıyla özellikle gençlerin yavaş ve sıkıcı bulduğu deneyimden hızlı, esnek ve çok daha eğlenceli bir deneyimi tercih etmemesi için hiçbir sebep yok.”

Sanal evrenin sunduğu tüm bu ayrıcalıkların, yatırımların hız kazanmasına neden olduğunu aktaran Özsoy, “Sanal evrenin bu özellikleri e-ticaret yapan firmaların geleceğin dünyasına şimdiden hazırlanmasına ve yatırım yapmasına yol açıyor. Hazırlanılmadan geçen her gün zaman biraz daha daralıyor. Bunu fark edenler gelecekte bir adım önde olacaklar diye düşünüyorum” sözlerini kaydetti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

One Response

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds