Ara
Close this search box.

E-ticarette altın aylar geldi!

e-ticaret
e-ticaret

E-ticaret ekosisteminin önemli isimleri konu hakkındaki görüşlerini worldefvakfi.org ile paylaştı. Her yıl olduğu gibi yılın son aylarında online mağazalar çeşitli indirim kampanyaları düzenlenmeye başlandığını belirten Goodyear E-Ticaret Müdürü Bora Alp, dolandırıcılık olaylarına karşı öncelikli olarak güvenli siteyi bulmak gerektiğini söyledi.

Eylül ayı ile beraber alışverişin yoğunlaştığı ve özellikle Kasım ayı itibari ile kampanyaların yoğun olacağı bir sezona girildiğini belirten Scooter Ayakkabı E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım ise, markalar arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacağını, bunun tüketiciler açısından avantaj gibi görülse de alışveriş yaparken dikkatsizlikten kaynaklı problemler yaşanabileceğini ifade etti.

Bora Alp: Doğru alışveriş, güvenli siteyi bulmakla başlıyor

E-ticarette marka bilinirliğini artırma, ürün veya hizmetlerin tanıtım faaliyetlerini yürütme, satış artırma, tüketiciler ile çeşitli amaçlar ile etkileşime geçme gibi amaçlarla, belirli bir plan ve strateji dahilinde kampanyalar oluşturmak ve uygulamanın e-ticaretin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu belirten Bora Alp, her yıl olduğu gibi bu yılın son aylarında online mağazalar çeşitli indirim kampanyaları düzenlenmeye başlandığını söyledi.

Tüketicilerin bu dönemde dikkat etmesi gereken pek çok nokta olduğuna işaret eden Alp, “Öncelikli olarak doğru alışveriş, güvenli siteyi bulmakla başlıyor. Az bilinen, ya da adı hiç duyulmayan sitelere şüpheyle yaklaşmak gerekiyor. Tüketiciler KDV dahil olmayan fiyatlara dikkat etmeli. Alışveriş yapmadan önce mutlaka internet sitesinin adını arama motorunda kontrol etmek gerekiyor” dedi.

“Mesafeli satış sözleşmesini okumadan geçmeyin”

e-ticaret

Mesafeli satış sözleşmesinin mutlaka okunması gerektiğini vurgulayan Alp, “Ödeme yaparken de sanal kart kullanmayı ve güvenli ödeme yöntemini seçmeyi unutmamak gerekiyor. Tüketici bir sorunla karşılaştığında karşısında muhatap alacağı birisi olmalıdır. İnternet sitesi üzerinde satış yapan firmaların işletmecileri tüzel kişiyse ticari unvanlarını, gerçek kişilerse ad, soyadları, telefon, adres ve e-posta gibi iletişim bilgilerini tüketicilerle paylaşmak zorundalar. Bu bilgileri paylaşmayan e-ticaret firmalarından uzak durulmalı” diye konuştu.

Bora Alp, tüketicilerin bu dönemde en çok dikkat etmesi gereken unsurları şöyle sıraladı;

  • Kargo teslimatında ürünü kurye gözetiminde açın, istemediğiniz bir ürün ise tutanak altına alarak geri teslim edin
  • Fatura ve ödeme bilgilerinizi mutlaka saklayın
  • Bildiğiniz mağazalardan alışveriş yapın
  • Sosyal ağlar üzerinden alışverişten kaçının, buradaki satıcılar genelde serbest girişimciler. Yani kurumsal kimlikleri yok. Bir sorun çıkması durumunda muhatap bulamayabilirsiniz
  • Karşılaştırma sitelerini mutlaka kullanın
  • Ürün hakkındaki kullanıcı yorumlarını okuyun
  • Ortak bilgisayarlardan alışveriş yapmayın
  • Tahmini kolay basit şifreler oluşturmayın
  • Online alışveriş sitelerinde SSL sertifikası olmasına dikkat etmelisiniz. Sertifikanın amacı ise dünya çapında kredi kartı güvenliğini sağlamalısındır. Genellikle sitelerin en altında yer alan kısımlardan SSL sertifikasının olup olmadığı bilgisine ulaşabilirsiniz
  • 3D ödeme sistemi site, kesinlikle şifreli ödeme sistemiyle çalışıyor olmalı. Hem alıcı hem de satıcının güvenilirliği açısından ödeme yaptığınız anda telefonunuza şifre gelmektedir ve bu sayede şifreyi girerek ödemeyi tamamlayabilirsiniz ve güvenli alışveriş sağlamış olursunuz

Mehmet Fatih Yıldırım: Online alışverişlerde güvenirlilik önemli

e-ticaret

Bu dönemde markalar arasında yaşanan rekabetin tüketiciler açısından avantaj gibi görülse de alışveriş yaparken dikkatsizlikten kaynaklı problemler yaşanabildiğini ifade eden Scooter Ayakkabı E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, bu nedenle tüketicilerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan birinin güvenilir siteleri tercih etmeleri olduğunu söyledi.

Verilen siparişin hiç gelmemesi veya alakasız ürünlerin gönderilmesi gibi olumsuz durumların görülebildiğini belirten Yıldırım, tüketicilerin öncelikle alışveriş yapacakları sitelerin ETBİS’e kayıtlı olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Yıldırım’a göre, tüketicilerin bu dönemde gerçekleştirecekleri alışverişlerde dikkat etmeleri gereken noktalar şöyle;

Markaların sitelerini mutlaka ziyaret edin: Tüketicilerin almak istedikleri markanın online satış sitelerini mutlaka ziyaret etmeleri tavsiye ediyorum. Birçok marka kendi tüketicilerine özel avantajlar sunmakta. Fakat tüketiciler markaların kendi siteleri yerine farklı platformlardan alışveriş yaparak inceleme yapmadan satın almaları bazı zamanlarda birçok avantajı kaçırmasına neden oluyor. Bu sebeple hangi markanın ürününü almayı düşünürseniz düşünün mutlaka markanın sitesini ziyaret edin.

Saatlik kampanya dönemleri başladı: Artık birçok marka veya platform aylık veya günlük kampanyaların yanında saatlik kampanyalar yapmaya başladı. Tüketicilerin bu kampanyaları takip etmesi veya haberdar olabilmesi için sitelerin; bülten, SMS ve e-mail listesine üye olmaları ve bildirimlerini almaları önem arz ediyor. Bunun dışında tüketicilerin satın almayı düşündükleri ürünlerin fiyatları diğer platformlarda karşılaştırma yaparak en uygun yerden aldıklarından emin olmaları gerekir.

Alışkanlıklar değişecek: Önceki dönemlerde özellikle kampanya dönemlerinde farklı bedenlerde ürünler satın alınıyor ve olmayan bedenler ücretsiz iade yapılıyordu. Yeni yasa ile birlikte kusurlu ürünler haricinde iade yapılan ürünlerin kargo ücretleri müşteriye ait olacak.

Tüketiciler bu nedenle özellikle satın almayı düşündüğü ürünlerin beden tablosunu mutlaka incelemesi, ürünle alakalı yorumları okuması ve halen aklına takılan sorular varsa da satıcıya mutlaka sorular sorarak en az hata ile istediği ürünü sipariş vermesini tavsiye ederim.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds