Ara
Close this search box.

Kozmetik alışverişlerinde bunlara dikkat edin!

kozmetik
kozmetik

E-ticaret platformları üzerinden yapılan kozmetik alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları worldefvakfi.org için değerlendiren Watsons E-Ticaret Grup Müdürü Elif Akın Şahin, özellikle pazaryerlerinde çok fazla satıcı olduğundan hepsinin tek tek her ürünüyle ilgili orijinallik belgesinin milyonlarca ürün arasından kontrol edilemediğini söyledi.

“Kendi ticaretini yapan bilindik yerlerden alışveriş yapmak daha sağlıklı”

Online kanallardan kozmetik alışverişi yaparken ilk dikkat edilmesi gereken konunun sitenin, ürünün orijinalliğiyle ilgili garanti verip vermemesi olduğunu belirten Elif Akın Şahin, “Özellikle pazaryerlerinde çok fazla satıcı olduğundan hepsinin tek tek her ürünüyle ilgili orijinallik belgesi milyonlarca ürün arasından kontrol edilemeyebiliyor. Dolaysıyla orada bu risk her zaman var. Bu anlamda çok da fazla şikâyet duyuyoruz piyasada. Birçok makeup ürün ve özellikle parfüm gibi ürünlerin sahtesi yapılıyor ve pazaryerlerinde satılıyor maalesef. Bu anlamda biraz daha kendi ticaretini yapan bilindik yerlerden alışveriş yapmak tüketiciler için daha sağlıklı ve güvenli olabilir diye düşünüyorum.” dedi.

Tüketicilerin sahte ürünlerin iadesinde çeşitli problemler yaşadığına dikkat çeken Şahin, “Burada iade prosedürlerine uyan hukuki kurallara uyan, müşterinin arkasında duran firmalardan alışveriş yapıyor olmak çok önemli. Artık bu anlamda büyük şirketlerin birçoğu prosedürlerini her geçen gün daha kolaylaştırmaya çalışıyor.” dedi.  

“Koşulsuz iade birçok yerde var” diyen Şahin, “Firmaların büyük çoğunluğu belirli yasal süreler içerisinde koşulsuz iade kabul ediyor. Ama bunu yapmayan örneğin; sosyal medya üzerinden aldığınız altında iade değişim yoktur ya da iade yoktur değişim vardır gibi ibareler görürsünüz, birçoğu iade kabul etmez. Buralardan alışveriş yaparken çok dikkatli olmak lazım, iade prosedürlerini mutlaka okuyarak alışveriş yapıyor olmak lazım diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Bir kozmetik ürünü alıyorsunuz o ürünün güvenli bir paket içerisinde gelmesi çok önemli”

Ürün paketlemenin de bir başka önemli nokta olduğunu vurgulayan Şahin, “Bir kozmetik ürünü alıyorsunuz o kozmetik ürünün yine temiz, steril, güvenli paket içerisinde gelmesi çok önemli. Parfüm, şampuan gibi sıvı bir dökülmemesi geren ya da cam şişede bir şey alıyorsanız o cam şişenin kırılmaması ve o ürünün çok özenli paketleniyor olması lazım. Buna dikkat eden alışveriş sitelerinden alışveriş yapmak her zaman iade açısından da problem yaşamamanız adına ve memnuniyetiniz adına çok önemli.” dedi.

Satın alımlarda son kullanma tarihine çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, “Son olarak devridaimin çok olduğu insanların bolca alışveriş yaptığı sitelerde genelde son kullanma tarihleri kolay kolay gelmez ama devridaimin düşük olduğu yerlerden alışveriş yaparken tarihlere dikkat etmek gerekiyor. Çok güzel indirimli bir fiyat görmüşsünüzdür ama bu sebeplerden dolayı o indirimli fiyat verilmiş olabilir. Son kullanma tarihine çok dikkat ediyor olmak lazım bence özellikle cilt bakım ürünleri için kontrol ediyor olmalısınız.” sözlerini kaydetti.

“Kendi deposundan sevkiyat yapan sitelerden alışveriş yapın”

Son olarak müşteri hizmetleri konusuna da değinen Şahin, “Her alışverişinizde her türlü problemi yaşayabilirsiniz. Bu iadeyle ilgili olabilir, alacağınız ürünle ilgili danışmanlık almak isteyebilirsiniz, yaşadığınız sorunlarla ilgili karşınızda muhatap bulabilmeniz çok önemli. Mümkün olduğunca kendi deposundan sevkiyat yapan sitelerden alışveriş yapıyor olursanız bu anlamda daha net bir müşteri hizmetleri hizmetiyle karşılaşma olasılığınız yüksek.” ifadelerini kullandı.

“Daha küçük satıcılarda karşınızda bir muhatap bulamama ya da bulduğunuz muhataba bu soruları yönelttiğinizde cevap alamama olasılığınız her zaman yüksek.” diyen Şahin, şöyle devam etti:

“Bu yüzden bence her şey işin uzmanından alınmalı diye düşünüyorum. Kozmetik alanında uzman yerlerden alışveriş yaptığınızda hem danışmanlık hizmetlerinden hem de iade ve şikayetlerinizde karşınızda çok daha yetkili çok daha bilgili insanları bulma olasılığınız çok yüksek.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds