Ara
Close this search box.

E-ticarette bunu yapın, satışlarınız artsın

e-ticaret
e-ticaret

E-ticarette ürün fotoğrafçılığı hakkında worldefvakfi.org’e değerlendirmelerde bulunan Silk and Cashmere E-Ticaret Müdürü Serkan Cebeci, ürün fotoğraflarının kalitesinin yüksek olmasının tüketici tercihlerinde önemli bir etken olduğuna vurgu yaparak, görsellerde gerçeklik hissiyatı sağlamanın müşteri sadakat oranlarını artırdığını söyledi.

“Gerçeklik hissiyatını sağlamazsa müşterilerinizi kaybedersiniz”

Ürün görsellerinin online kanallardan gerçekleştirilen satışlar üzerindeki etkisinin oldukça yüksek olduğunu belirten Cebeci, “E-ticaret alışverişlerinde müşterilerle ilk etkileşime geçen ve dolayısı ile karar aşamasında ilk ve en önemli adım ürün görselleridir. Ürün görselleri bu sebeple dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri.” dedi.

Ürün görsellerinin sadakat oranlarındaki etkisine de değinen Cebeci, “Online satışta müşteriler ile beş duyu organımızdan sadece biriyle iletişim kurduğumuzu düşünürsek, ürünleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun görselleriniz gerçeklik hissiyatını sağlamazsa müşterilerinizi kaybedersiniz.” diye konuştu.

“E-ticaret platformlarında, ürünlerin birden fazla fotoğrafı olmalı”

Ürün fotoğrafçılığında dikkat edilmesi gereken pek çok unsur olduğuna işaret eden Cebeci, “Her ne kadar sektöre göre farklılıklar gösterse de ürün fotoğrafçılığında çoğunlukla dikkat edilmesi gereken ana kriterler bulunuyor. Görsellerin çözünürlüğünün yüksek olması en önemli kriterlerden biri. Bununla beraber doğru ışık, background ve kamera seçilmeli.” ifadelerini kullandı.

Ürün fotoğraflarında ürüne ait detayların tüketiciye net bir şekilde gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Cebeci, şöyle devam etti:

“Her açıdan (360 derece) ve ürün detaylarını gösterecek birden fazla fotoğraf olmalı. Mümkünse mankenli, lifestyle çekimler olmalı. Fotoğraf programları ile fotoğraftaki toz, leke, kırışıklık vb. şeyler temizlenmeli ve tüm odağın üründe olması sağlanmalı.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds