Ara
Close this search box.

E-ihracatta başarının anahtarı: Pazar analizi

e-ihracat
e-ihracat
Globizi Kurucu CEO’su Cüneyt Erpolat

Globizi Kurucu CEO’su Cüneyt Erpolat, worldefvakfi.org’e yaptığı açıklamalarda e-ihracat süreçlerinde öncelikli dikkat edilmesi gereken birçok noktaya değindi. E-ihracat ve konvansiyonel ihracatın yavaş yavaş birbirinin içine geçtiğine dikkat çeken Erpolat, girişimlerin kendilerine uygun pazarı seçebilmesinin süreç içerisindeki en önemli adım olduğunu vurguladı.

Cüneyt Erpolat: E-ihracat ve konvansiyonel ihracat yavaş yavaş birbirinin içerisine geçiyor

E-ihracat ve konvansiyonel ihracatın yavaş yavaş birbirinin içerisine geçmekte olduğunu vurgulayan Cüneyt Erpolat, “Elektronik İhracat, elektronik ortamlar üzerinden gerçekleşen bir ticaret modelidir. Buradaki potansiyelin ve ziyaret hacminin genişlemesi ile, e-ihracat ve konvansiyonel ihracat yavaş yavaş birbirinin içerisine geçmekte olduğu görülüyor. Platformların popülaritesi arttıkça, platform üzerinden, platform dışında devam eden ticari ilişkiler de hızlıca artıyor.” dedi.

Bu noktada süreçlerini başlatmak isteyen girişimlerin pek çok unsura dikkat etmesi gerektiğine işaret eden Erpolat, “İhracat yapmak isteyen firmaların başlıca yapması gerekenlerin en başında, ürünlerinin dijitalleşmesi geliyor. Yani ürün resimleri, açıklaması, ürünün kullanımını ve detaylarını gösteren tüm detayların, diğer ürün portföyünü gösterir katalog ile hazır edilmesi çok önemli.” diye konuştu.

“İhracat süreçlerinin en önemli adımını girişimlerin kendilerine uygun pazarı seçebilmeleri oluşturuyor”

e-ihracat

Açıklamalarının devamında lojistik maliyetlere de değinen Erpolat, “Tüm bunlara ek olarak, ürünlerin paketleri, ebatları ve ağırlıklarının bilinmesi elektronik ortamda gerçekleşecek tüm ticarette en önemli ayak olan lojistik maliyetleri için yol gösterici olacaktır. Daha sonrasında, ürünlere ve ürün fiyatlarına uygun platformun seçilmesi genel stratejinin başlangıcını oluşturacaktır.” sözlerini kaydetti.

Erpolat, ihracat süreçlerinin en önemli adımını ise girişimlerin kendilerine uygun pazarı seçebilmelerinin oluşturduğuna dikkat çekerek, “Girişimlerin kendilerine uygun pazarı seçmelerinde, lojistik maliyetleri başlıca etken olurken, bunu ürün tipi ve fiyatın bölgeye uygunluğu ve gümrük mevzuatı izliyor.” ifadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds