Ara
Close this search box.

E-ticaret markalarının müşteri sadakatini artırmak için nasıl bir strateji izlemesi gerekiyor?

müşteri sadakati
müşteri sadakati

E-ticaret ekosisteminde yer alan girişimlerin sayısında yaşanan artış, tüketicilerin alışveriş yaptıkları platformları daha sık değiştirmesine neden oluyor. Peki, markaların müşteri sadakatini artırmak için nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?

Konu hakkında worldefvakfi.org’e çeşitli değerlendirmelerde bulunan Pologarage E-Ticaret Müdürü Şükrü Yeğit, günümüzde her türlü ürünün alternatifinin bir şekilde başka markada olsa bulunabildiğini ve bu nedenle sadakat oranlarını artırmak için çeşitli çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

“Tüketicilerin sitemize gelmesi için sürekli sebep yaratmalı, müşteri sadakatini arttırmalıyız”

Şükrü Yeğit, markaların müşteri sadakatini artırmak için eskisinden daha fazla çalışması gerektiğini düşünüyor. Günümüzde her türlü ürünün alternatifinin bir şekilde başka markada olsa bulabildiğini aktaran Yeğit, “Tekel konumunda olan ürün var elbette ama ürünlerin geneli için alternatif ürün ve marka çok. Bu sebeple sitemize gelen müşteri çok kıymetli, onların sürekli sitemize gelmesi için sebep yaratmalı, sadakati arttırmalıyız. Tüketicileri siteye getirmenin de yöntemleri var; Site hızı, ürün gamı ve ana sayfa gibi.” dedi.

Tüketicilerin ilk olarak üye olmalarını sağlamak gerektiğini vurgulayan Yeğit, “Tutar indirimi, kupon veya kargo bedava olabilir, bir şekilde üye olmalarını sağlamalıyız. Böylece hem güzel bir iletişim başlatmış olur hem yeniliklerimizi, fırsatlarımızı onlara kolayca duyurma şansı yakalamış oluruz.” İfadelerini kullandı.

“Online dışında mağazalarımız da var ise çapraz kampanyalar veya kolaylıklar da yapabiliriz”

Müşteri sadakatini artırmanın pek çok yolu olduğuna vurgu yapan Şükrü Yeğit, “Sadakati arttırmanın birçok yolu bulunuyor. Bu yolların en önemlilerinden biri tüketicilerin ikinci alışverişlerine bir fırsat daha vermek. Örnek olarak 500 TL alışverişe ikinci alışverişinde kullanmak üzere 100 TL indirim kuponu vb. kampanya hazırlamak oldukça etkili olabiliyor.” şeklinde konuştu.

“Eğer Online dışında mağazalarımız da var ise çapraz kampanyalar veya kolaylıklar da yapabiliriz.” diyen Yeğit, “Örneğin online ortamdan alışverişe mağazada şu kadar indirim veya online kanallar üzerinden alınan ürünlerin mağazadan değişim/iade yapılması gibi seçenekler müşterinin ayak alışkanlığı dışında ürüne ulaşmada kolaylık sağlayarak marka sadakatine de katkı yapacaktır.” sözlerini kaydetti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds